PKK'LI GLOCK'CU

ALİ LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa’da otomobilin bagajında 27 adet Glock marka tabanca bulunan Habeş Solmaz ve diğer 4 zanlının ’PKK’ya yardım ve yataklıktan’ sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Solmaz’ın PKK’lı akrabasının olduğu ve

PKK'LI GLOCK'CU
08 Ekim 2007 - 08:56
 örgüt lehine gösterilere katıldığı anlaşıldı.

ŞANLIURFA’da Mustafa Çağatay’ın Kuzey Irak’tan Türkiye’ye kaçak silah soktuğu ve arkadaşlarıyla satmak istediği bilgisi üzerine harekete geçen polis, takibe aldı. Çağatay ve beraberindeki 3 kişi önceki gün geldikleri Şanlıurfa’da, silahları Suruç İlçesi’nde kuyumculuk yapan Habeş Solmaz’a teslim etti. Teslimatın ardından operasyonu başlatan polis, Habeş Solmaz’ın kullandığı otomobili Balıklıgöl Hastanesi kavşağında durdurdu. Yapılan aramada otomobilin bagajında ’Glock’ marka 27 tabanca ile bu silahlara ait 53 şarjör bulundu. Solmaz’ı gözaltına alan polis, Mardin’den tabancaları getiren zanlıların bulunduğu aracı da Şanlıurfa- Mardin karayolunda durdurup, Mustafa Çağatay ile ABDülkadir İlter ve kardeşleri Kasım İlter, Murat İlter’i gözaltına aldı. 5 zanlı sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Araştırma sonunda, zanlıların ’Terör örgütüne yardım ve yataklık’, ’Suç ve suçluyu övme’ ile ’Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ten sabıkalı oldukları tespit edildi. Ele geçen 27 tabancanın da ABD’nin Irak’ta kaybolduğunu açıkladığı silahlardan olduğu öne sürüldü.
Mustafa Çağatay ile İlter kardeşler, yurda kaçak yollardan yurda silah getirmek ve satmak suçlamasını kabul etmedi. Otomobilinin bagajında 27 tabanca ile yakalanan Habeş Solmaz ise poliste ifade vermeyip, ’susma hakkını’ kullandı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Akrabaları terörist

HABEŞ Solmaz’ın, 29 Ağustos’ta Siirt’in Pervari İlçesi Doğanca Köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı ’Hebun’ kod adlı Müslüm Solmaz’ın akrabası olduğu anlaşıldı. Habeş Solmaz’ın, Müslüm Solmaz ile ’Cudi Cesur GAP’ kod adlı Mehmet Kurttekin adlı teröristlerin cesetlerinin yakınlarına verilmemesi nedeniyle 5 Eylül’de Suruç İlçesi’nde PKK lehine düzenlenen yasa dışı gösteriye katıldığı, teröristbaşı ABDullah Öcalan’ın posterini taşıyıp, örgüt lehine slogan attığı iddiasıyla gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı da belirlendi.

Bu haber 2958 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması