PROF. DR. KAMİL TURAN'I KAYBETTİK

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Turan vefat etti.DP Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Turan'ın tedavi gördüğü Mesa Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği

PROF. DR. KAMİL TURAN'I KAYBETTİK
18 Aralık 2007 - 22:47
kaydedildi.Turan'ın cenazesi yarın öğle vakti Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TURAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

Kamil Turan, 1935 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Saint George Avusturya Koleji'ni bitirdikten sonra Paris Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenimine devam eden Turan, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde yüksek lisans yaptı. 1974 yılında doçentliğe yükselen Turan, 1979 profesörlük unvanını aldı.

Turan, Şeker-İş Sendikası Eğitim ve Araştırma Müdürü, Akademi Başkan Yardımcılığı, TRT Yönetim Kurulu Üyeliği, Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksek Hakem Kurulu Üyeliği (YÖK Temsilcisi olarak), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Arabulucuları Seçme Komitesi Üyeliği görevlerinde bulundu.

1982-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı, 1982-1986 yılları arasında Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 1993'te Gazi Üniversitesi Karadeniz Ülkeleri Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez Başkanlığı yapan Turan, 2000'de Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı yaptı.

İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen Prof. Dr. Turan'ın, 40 adet bilimsel yayını ve 17 adet basılmış kitabı bulunuyor.
SABAH
Bu haber 2586 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek