Rabia Meydanı Darbecilere Meydan Okudu

Rabia Meydanı Darbecilere Meydan Okudu

Rabia Meydanı Darbecilere Meydan Okudu
07 Ağustos 2016 - 20:12

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Rabia Meydanı’nda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Akdağ Rabia Meydanı’nda konuştu

ABD destekli cuntacı askerlerin 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişiminin ardından başlayan meydan nöbetleri bugünde Rabia Meydanı’nda büyük bir coşkuyla devam etti. Mitinge, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe başkanları, Şanlıurfa Milletvekilleri, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin ve binlerce kişi katıldı. Rabia Meydanı’nda HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın’ın kısa bir konuşma yaptı. Yalçın konuşmasında, “Küfür devam eder, zulüm devam etmez. Bugünde olsa yine meydanlara ineriz. Çünkü kim bu halka karşı durursa, kim halka zulmederse HÜDA PAR onların kabusu olacaktır. Ve bizler hep meydanlarda olacağız ve meydandan ayrılmayacağız.” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın ezan ve namus için darbecilere geçit vermediğini söyledi. Akdağ, “Onlar dışarıdan işbirlikçileriyle tuzak kurmuşlardı. Zannettiler bu tuzakları tutar, onların tuzaklarını bozacak bu milletten haberleri yoktu. Milletimiz, Türküyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle Çanakkale’de göğsünü nasıl siper etmişse 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı vatanı için, ezanı için namusu için canını feda etmekten çekinmedi, çekinmeyecek. Onlar, o hainler Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşında neler yaptığını bilmiyorlardı. O hainler Erzurumluların neler yatıklarını bilmiyorlardı. O hainler mesele vatansa, bayraksa, mesele namussa dinse, imansa, ezansa bu milletin 79 milyonunun şehit olmaya hazır olduğunu bilmiyorlardı. Zannettiler ki tanklarını üstümüze serseler geri çekileceğiz, ama bu hainler istediklerine ulaşamadılar.” ifadelerini kullandı. br hesabını burunlarından fitil fitil getireceğiz diyen Akdağ, son olarak şöyle konuştu: “Bunların burunlarından fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz, onlardan hesap soracağız. Bu hesabi biliyoruz ki; Cenab-ı Hak ahrette soracaktır.”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise “Demokrasiye sahip çıkan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)




Bu haber 3958 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu