RAMAZAN'DA MUHTAÇLARA ŞEFKAT ELİ

Ramazan ayının en güzel şekilde geçmesi için hazırlıklar sürüyor. Müftülüklerin geleneksel etkinliklerine ek olarak bu yıl din görevlileri Ramazan ayı içerisinde cezaevi, çocuk yuvası ve huzurevlerini ziyaret edecek.Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte müftülükler hazırlıklara başladı. Camilerde temizlik, bakım ve

RAMAZAN'DA MUHTAÇLARA ŞEFKAT ELİ
29 Ağustos 2007 - 11:42
onarım çalışmalarına hız verilirken, din adamlarına eğitim seminerleri düzenleniyor, halka yönelik dini programlar için hazırlıklar yapılıyor.

Samsun’da Ramazan hazırlıkları kapsamında, kadrosu olmayan camilere imam görevlendirilecek ve din adamlarına hizmet içi seminerleri verilecek. Emekli din görevlileri, ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri, imam hatip lisesi öğretmenlerinden de destek alınacak. Çanakkale Müftüsü Kâmil Baran, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin Ramazan ayı boyunca Merkez Cami’den verecekleri vaazın tüm camilerden dinlenebileceğini, il ve ilçe vaizlerinin de hapishaneleri ziyaret edeceğini aktardı. Kocaeli Müftüsü Hikmet Kutlu, Ramazan ayında personel sıkıntısı yaşamamak için 133 İmam Hatip Lisesi mezunu ile 43 Kur’ân kursu öğreticisinin, sözleşmeli olarak atanması amacıyla işlemlerin tamamlandığını, Konya Müftüsü Mustafa Kutlu ise, Konya Camilerini Temizleme Derneği tarafından camilerin büyük bölümünün temizliğinin tamamlanmış olacağını ifade etti.

“Teravih namazlarından sonra özel programlar düzenleyeceğiz” diyen Zonguldak Müftüsü Refik Bulut da, fakir ve garipleri, zenginlere yönlendireceklerini söyledi. Bartın Müftü Vekili Halil Taşpınar, 200-250 öğrenciye Ramazan süresince iftar yemeği verileceğini belirtti.

Rize Müftüsü Zeki Sayar, Ramazan ayı boyunca yerel yayın yapan bir televizyon kanalında, Gümüşhane Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut ise, yerel radyoda dinî programlar yayınlanacağını bildirdi. Ramazan’da kan ve organ bağışı kampanyası düzenleyeceklerini söyleyen Kırklareli Müftüsü Bahaettin Bildik de, ayrıca müftülük personelinin hastane, cezaevi, çocuk yuvası ve huzurevini ziyaret edeceğini belirtti. Bu yıl kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Antalya Müftü Yardımcısı Muammer Ayan ile Yozgat Müftüsü İbrahim Duman ise, Ramazan ayı süresince kadın vaizlerin çeşitli camilerde görev yapacağını söyledi.

yeni asya
Bu haber 2540 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü