RİSALE-İ NUR TALEBELERİ Ş.URFA'DA BULUŞTU

Türkiye`nin birçok ilinden Şanlıurfa`ya gelerek Üstad Bediüzzaman için düzenlenen programa katılan Risale-i Nur talebeleri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

RİSALE-İ NUR TALEBELERİ Ş.URFA'DA BULUŞTU
23 Temmuz 2014 - 14:32

ŞANLIURFA - Türkiye’nin birçok ilinden Şanlıurfa’ya gelen Risale-i Nur talebeleri, Balıklıgöl’de düzenlenen Bediüzzaman’ın mevlit etkinliğinde buluştu. Buradaki duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonlarına aktaran Risale-i Nur talebeleri, birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

Mevlidin çok güzel olduğunu ve kendisinin mevlit için Isparta’dan geldiğini ifade eden Mahmut Kaya, “Bediüzzaman’ın Isparta’da ektiği tohumlar her taraftan yeşillenme buldu, bu sayede bolluk ve cemaatler çoğaldı. Cemaatle ruhumuz genişleniyor. Bu mevlit ile ferahlıyoruz. Müslümanların birlik olmasıyla manevi kuvvetimiz artıyor. İnşallah daha fazla olacak daha fazla artacak daha fazla bu günleri görecek ve daha fazla cemaatlerle karşılaşacağız.” dedi.

Bir grup ile birlikte Adana’dan Mevlit etkinliğine geldiklerini söyleyen Tarık Burak Tuncer, “Buradaki feyzden atmosferden faydalanmaya çalışıyoruz. Daha öncede Şanlıurfa’ya mevlide gelip katılmıştık, insan böyle kalabalığı görünce kendinde güç buluyor kuvvet kazanıyor çok güzel bir atmosfer herkesin katılması gerekiyor önemli bir şeydir.” şeklinde konuştu.

Bu tür etkinliklerin Müslümanların birleşmesi açısından faydalı olacağını söyleyen Selahattin Yılmaz, mevlit atmosferinden faydalanmak için Diyarbakır Çermik’ten geldiğini söyledi. Yılmaz, “12- 13 defadır geliyorum, çok güzel bir atmosfer. Ehli iman arkadaşlarla görüşüyoruz. Bu sayede arkadaşları, kardeşleri ziyaret ediyoruz. Onlardan kuvvet alıyoruz. Birbirimize dua ediyoruz. Bu tür etkinlikler İttihat İslam’ın küçük bir numunesi oluyor. Kalpler birbirini seviyor. Cenab-ı Hak inşallah İslam Âleminin üzerindeki bu zulümleri kaldırsın.” ifadelerini kullandı.

Siverek’ten mevlit etkinliğine geldiğini ve 1992 yılından bu yana her yıl mevlide katıldığını ifade eden Sinan Akyıldız, mevlidin maksadının Risale-i Nur talebelerinin bir araya gelmesi olduğunu söyledi, bunun manevi bir kuvvet olduğunu vurguladı.

Ramazan Kılıç ise, “Edirne’den bir grup ile birlikte Bediüzzaman mevlit etkinliğine geldik. Mevlide ilk defa katılıyorum. Gerçekten çok güzel bir hava var burada. Türkiye’nin her yerinden gelenler var. Bu Mevlit Risale-i Nur talebelerinin buluşmasına vesile oluyor. Şanlıurfalılar bizi çok güzel karşıladı, çok güzel ağırladılar. İyi misafirperver insanlar memnunuz.” dedi.

(Mustafa Bikeç/Mehmet Demir- İLKHA)


Bu haber 4046 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü