Sağlık İl Müdürlüğü iddialara cevap verdi

Sağlık çalışanlarının ekipman sıkıntısı yaşadığına dair iddialara cevap veren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını ve basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sağlık İl Müdürlüğü iddialara cevap verdi
29 Mayıs 2020 - 18:21

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Coronavirus ile mücadelede en ön safta yer alan fedakâr sağlık çalışanlarımız, hastalığın bulaşmasına neden olan viral yüke en yüksek düzeyde maruz kalan personelimize görev yerlerine uygun riskler göz önünde bulundurularak, kişisel koruyucu ekipmanları kısıtlanmadan verilmektedir. Tüm koruyucu ekipmanların düzenli olarak kullanmalarına karşın Covid-19 hastaları ile uzun süreli temas altında olmaları nedeniyle diğer illerde olduğu gibi ilimizde de bu virüse karşı alınan tüm önlemlere rağmen hastalığa yakalanmış olan sağlık çalışanlarımız bulunmaktadır. Şu ana kadar ilimizde vefat eden hiç bir sağlık çalışanımız bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında koruyucu ekipman yetersizliği ile ilgili iddialara vurgu yapılarak, "Hastanelerimizde Pandemi süresince kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yaşanmamış olup il genelinde ki sağlık çalışanlarımıza 11 milyon kişisel koruyucu ekipman dağıtımı gerçekleştirildi. Kurduğumuz sistem ile günlük tüketim ve ihtiyaçlar takip edilerek eksiklik olabilecek malzemeler temin edilmektedir. Coronavirus salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli tedbir ve önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi. (İLKHA)
 

Bu haber 4463 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü