SALATANIZIN HER EVE GİRMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ

SALATANIZIN HER EVE GİRMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ

SALATANIZIN HER EVE GİRMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ
14 Şubat 2015 - 07:49

 


Yemek yaparken eş-dosttan tavsiye almak yerine, daha fazla yemek tarifini bir arada ayrıntılı biçimde bulabileceğiniz afiyetle.com sitesini tercih etmeniz sorunlarınızı ortadan kaldıracaktır. Seçeceğiniz yemek tarifinde hem kullanılacak malzeme listesini hem de yapılışını en ince ayrıntısına kadar bulabiliyorsunuz. Hemen her tür yemek kategorisini sitede görüp rahatça erişebilirsiniz. İster yemeğiniz için çorba hazırlamayı düşünün, ister ana yemek için et yemeği yapmayı kafaya koyun, isterseniz farklı bir tatlı ile sofradakilerin mutlu biçimde ayrılmasını sağlamak isteyin afiyetle sitesinde istediğinizi rahatça bulabiliyorsunuz. Bu kadar yemek tarifi arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Örneğin salata yapacaksınız, ama farklı olsun istiyorsunuz. İşte size yoğurt soslu patates salatası tarifi bunu sağlayabilir.


Yoğurt Soslu Patates Salatası için Malzemeler



  • 5 patates

  • 2 havuç

  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

  • Yarım limonun suyu

  • 3 su bardağı yoğurt

  • 2 diş sarımsak

  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

  • 3-4 dal taze nane

  • 1 çay kaşığı tuz


Yoğurt Soslu Patates Salatası Yapılışı


Patatesleri kaynar suda haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin ve patateslere ilave edin. Tuz, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Patates toplarını servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pulbiber ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


Normal salata seçenekleri yanında daha besleyici, daha ilginç ve daha lezzetli böyle bir salata sofradaki tüm ağırladığınız insanların aklında kalacaktır. Bu tarz salatalara buradan ulaşabilirsiniz. Bu farklı ve akıllarda iz bırakacak yemek seçeneklerine afiyetle yemek sitesince bolca rastlayabilirsiniz. Elbette sizin de bunun gibi beğenilen yemeklerinizi olabilir. Neden bu yemeklerin tariflerini insanlarla paylaşmayasınız ki? Afiyetle yemek sitesi bu olanağı sağlıyor ve sizin yemekleriniz de ziyaretçilere sunulup, hazırlamış olduğunuz lezzetin tanımadığınız insanların sofralarını da süslemesini sağlayabiliyorsunuz. Sizin lezzetleriniz de afiyetle ile ünlü olabilir.

Bu haber 2313 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması