ŞANLIURFA BARIŞ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI


Mehmet SEZGİN/SİVEREK

Değerli basın emekçileri;
Kürt sorununun çözümüne dair umutların arttığı bir dönemden daha geçiyoruz. Türkiye'de bu güne

ŞANLIURFA BARIŞ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI
30 Mayıs 2009 - 22:02
kadar çatışmasızlık ortamlarının kalıcı bir barışa dönüştürülmesi için gerekli adımlar atılmadı. PKK'nin 1 haziran 2009 tarihine kadar uzattığı tek taraflı eylemsizlik kararının bu günlerde son bulacak olması bu fırsatın bir kez daha kaçırılmasına neden olacaktır.çözüm sürecine yönelik çabalarla barışın kalıcılaşması sağlanabilecekken geçen süre zarfında operasyonların devam etmesi yanında,seçimlerin hemen ardından kürt siyasetçilerine ve DTP ye yönelik baskı ve cezalandırmaların artması kaygı vericidir.



Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bu sorunun önemini belirtip çözülmesi gerektiğinin altını çizmesi ile başlayan süreçte olumlu bir tartışma başlamıştır. Esen bu barış rüzgarı bazı umutları da beraberinde getirmiştir. Sorumluluk ve sağduyu sahibi bütün çevrelerin bu barış sürecine katkı sağlaması gerekmektedir.



Bu dönemleri geçmişte olduğu gibi bugünde engellemek isteyen kesimler olabileceği unutulmamalıdır. Tam da bu dönemde operasyonların yoğunlaşmasının barış sürecine katkı sağlamayacağını, süregelen ateşkes sürecinin devamını zorlaştırdığını da ifade etmek istiyoruz. Yine bu dönemde çukurca da meydana gelen mayın patlamasında 6 askerin yaşamını yitirmesi yaptığımız bu çağrının ne kadar hayati ve önemli olduğunu göstermiştir. son derece üzücü bir olaydır. Bu durum barış ve çözüm çağrılarını etkilememelidir. Ayrıca 2 gün önce KESK'e yapılan baskın ve gözaltılar bu koşulların yaratılması düşüncemize karşı son derece olumsuz bir gelişmedir ve bu yapılanları kınıyoruz. Artık sivil toplum siyaseti konuşabilmelidir diyoruz.



PKK de bu döneme katkı sağlaması gereken taraflardandır. Bu bağlamda daha önce 1 Haziran'a kadar olan ateşkes ve çatışmasızlık tarihini uzatmasının gerekliliğini önemsiyoruz. Devletin kurumlarının, hükümetin ve muhalefet partilerinin de bir bütün olarak güven verici, kararlı adımlar atması artık bir zorunluluk halini almıştır. Biz bu sürecin takipçisi olacağız,sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz ve herkesi de bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz.



, , "Barışın ve çözümün dili hakim olsun, Silahlar sussun, insanlar konuşsun. Artık bu ülkenin çocukları ölmesin" diyoruz.



ŞANLIURFA BARIŞ PLATFORMU
Bu haber 2733 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...