Şanlıurfa Valiliğinden havai fişek kısıtlaması

Şanlıurfa'da resmi ve dini bayramlar, yerel-milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri ile Valiliğin uygun gördüğü haller dışında havai fişek kullanımı yasaklandı.

Şanlıurfa Valiliğinden havai fişek kısıtlaması
13 Aralık 2019 - 15:50

Şanlıurfa Valiliği, özellikle düğün, sosyal etkinlikler ve çeşitli eğlence dönemlerinde gelişi güzel havai fişek kullanımı yasakladı.

Şanlıurfa Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Şanlıurfa il sınırları ile bağlı köy, kasaba ve ilçelerinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması amacı ile özellikle düğün, sosyal etkinlikler ve çeşitli eğlence dönemlerinde gelişi güzel havai fişek kullanıldığı tespit edilmiştir. İzinsiz ve ehil olmayan kişiler tarafından yapılan bu uygulamanın halkın yoğun olduğu yerlerde panik ve korkuya yol açtığı, ayrıca istenmeyen olaylar olabileceği ve halkı tedirgin ettiği görülmüştür. Oyun ve eğlence aracı olan maytap, çat pat gibi patlayıcı maddelerin bakkal, market ve büfelerde satıldığı, bu maddelerin küçük çocuklar tarafından kullanılması sonucu yaralanmalara yol açtığı müşahede edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Havai fişek atan ve atılmasına müsaade edenlerin idari para cezası ile cezalandırılacağına dikkat çekilen açıklamanın devamında, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi gereğince alınan bu karar gereği düğün, sosyal etkinlikler ve çeşitli eğlence dönemlerinde; havai fişek, torpil, maytap vb. maddelerin kullanılmasının önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirler alınması amaçlanmıştır. Bu itibarla; yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. veya 36. Maddeleri gereğince, havai fişek atılmasına müsaade eden veya kullanan tüzel kişilere ise 2872 sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi gereğince idari para cezası ile cezalandırılacaktır. Ayrıca konusu suç teşkil eden konularda adli işlem yapılacaktır.

(İLKHA)


Bu haber 1239 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor