Şanlıurfa Valisi Erin'den bayram mesajı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yayınladığı kurban bayramı mesajında vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa Valisi Erin'den bayram mesajı
30 Temmuz 2020 - 11:54

 


Bayramın sevinçle karşılanan, gönüllerin huzurla dolduğu müstesna günler olduğunu belirten Vali Erin, bayram sevincinin yerini birkaç gün sonra çok kötü günlerin almaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu gönüllü olarak yapması gerektiğini söyledi.


Vali Erin mesajında şunları ifade etti:


Yüce dinimiz İslam’ın bir ibadeti olan kurban farzının eda edildiği bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. İçerisinde sonsuz hikmetler bulunan kurban bayramına bizleri yeniden ulaştırdığı için Cenab-ı Allah’a hamd ediyor, bu mübarek günlerde yapacağımız duaların, tüm İslam âlemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve özellikle ailelerimizin en önemli şahsiyetleri olan yaşlılarımızı hayattan koparan koronavirüs salgınının etkisinde geçireceğimiz bu ikinci bayramda, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmayacağı malumunuzdur. Sosyal ve ekonomik hayatın devamı açısından zaruri olan kontrollü sosyal hayat süreci, toplumun tüm fertlerine her zamankinden daha çok sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun en önemlisi, başta aile fertlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin sağlığını tehdit eden bu illetin yayılmasını önlemeye yönelik tedbirleri almaktır.


Haziran ayı başlarından itibaren öngördüğümüz şekilde pozitif vakaların yaşandığı şehrimizde, kamu idaresi olarak başta sağlık kuruluşlarımız ve ilgili tüm kamu kuruluşlarımız durumu yakından takip etmekte, gerekli tedbirleri öngörü ile almaya devam etmektedir. Bayram süresince de kolluk kuvvetlerimiz başta olmak üzere görevli tüm birimlerimiz tedbir ve kontrollerini sürdürmeye devam edecektir.


Vaka sayısının artmaya devam ettiği bugünlerde tüm Şanlıurfalı kardeşlerimin maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarına azami hassasiyet göstermesini istirham ederken, özellikle bayram ziyaretlerini mümkün olduğu kadar telefonla yapmalarını, toplu bayram ziyaretlerine katılmamalarını, sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini özellikle rica ediyorum.


Bir arada daha nice bayramlar geçirmemiz için, bu bayram kendi kendimizi kısıtlamamız hayati önem taşımaktadır diyerek, Şanlıurfalı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

Bu haber 2865 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor