ŞANLIURFA'DA 2 TERÖRİST TESLİM OLDU

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristler, PKK'da herkesin ölüm korkusu ile kaçmak istediğini, örgüt liderlerinin de çözülmeyi önlemek için

ŞANLIURFA'DA 2 TERÖRİST TESLİM OLDU
13 Temmuz 2008 - 18:43
kaçma girişiminde bulunanları infaz ettiğini ileri sürdü.

Önceki gün akşam saatlerinde Suruç'ta bulunan Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında, 2'nci Hudut Sınır Taburu askerleri sınırdan kaçak giriş yapmak isteyen 2 kişiyi fark etti. 2 kişi, kendilerini uyaran askerlere, "Teröristiz, teslim olmak istiyoruz" karşılığını verdi. Bunun üzerine gözaltına alınan teröristler sorgulanmak üzere Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Yapılan araştırmada teröristlerin 2003'de PKK'nın dağ kadrosuna katılan 22 yaşındaki Aydın Karakaş ile 2005'de örgüte katılan 20 yaşındaki Fevzi Bayhan olduğu belirlendi.

'HERKES KAÇMAK İSTİYOR'

İki terörist, jandarmadaki ilk sorgulamalarında, son zamanlarda yapılan operasyonların örgütte dağılmalara neden olduğunu ve birçok kişinin PKK'dan kaçmanın yollarını aradığını söyledi. Kendilerinin de PKK'dan kaçıp önce Irak'ta IKDP güçlerine teslim olduklarını, ardından Suriye'ye geçip, sınır güzergahında yürüyerek Suruç'a geldiklerini ileri süren teröristler, "Son operasyonlar herkeste moral bozukluğuna ve ölüm korkusuna yol açtı. Operasyonlarda birçok militan yaşamını yitirdi. Şu anda herkes başıboşluk içerisinde. Örgüt içerisinde bir bunalım yaşanıyor. Örgütün sözde liderleri çatışma talimatı verirken, birçok militan ise kaçmak için yol arıyor" dedi.

BİRÇOK KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Teröristler, örgüt üyelerinin kaçma planları yaptığını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"TSK'nın operasyonları ile verilen ağır kayıpların ardından büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Yaşam koşullarının zorlaşması, barınacak mekanların bulunmaması, yiyecek bulunmaması ve sürekli bombalanma nedeniyle günlerce yürümek ve sürekli yer değiştirmek zorunda kaldık. Bu süreç haliyle birçok örgüt mensubunun örgütten soğumasına yol açtı. Örgütün sözde liderleri, güvenli bölgelere kaçarak kendilerini korumaya alırken, militanlara ise sadece savaşılması talimatını veriyordu. Bu durum örgütte çözülmelere yol açtı. Birçok kişi yaşanan bu durumdan istifade ederek kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Ağır kayıpların ardından örgütten kaçışların da artması üzerine örgüt liderleri çözüm için, kaçma girişiminde bulunup yakalananları militanların önünde infaz etti. Bu şekilde birçok kişiyi öldürerek, diğer militanların fikirlerinin değişmesi sağlandı. Fakat biz fırsatını bulunca kaçıp Irak'ta IKDP güçlerine teslim olduk. Daha sonra Suriye sınırından Suruç'a geldik."

AİLELERİ İÇİN GELEMİYORLAR

Birçok teröristin PKK'nın elinden kaçtığını, ancak ailelerine zarar verilmesi ve cezaevine girme korkusuyla Türkiye'ye gelemediklerini ileri süren iki terörist, şöyle devam etti:
"PKK'dan kaçmayı başaranların ilk etapta mecburen sığındıkları adres IKDP oluyor. Birçok militan IKDP'ye teslim olduktan sonra Türkiye'ye gelmek istiyor ama bunu başaramıyor. Bunun başlıca sebebi, örgütün Türkiye'ye girip itirafçı olan kişilere 'Ajan' muamelesi yapıp, tüm ailesini hedef seçmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca etkin pişmanlık yasasından faydalanamayarak cezaevine girmekten korkan birçok kişi de bu nedenle Türkiye'ye gelmiyor. Cezaevi ve ailesine zarar verilme korkusu yaşayan birçok militan şu anda Irak'ın değişik kentlerinde yaşıyor."
Teslim olduktan sonra, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediklerini belirten iki militanın Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürüyor.

Bu haber 2647 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu