Şanlıurfa'da 31 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kent merkezinde 31 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Şanlıurfa'da 31 yerleşim yeri karantinaya alındı
26 Haziran 2020 - 11:27

Şanlıurfa’da da haziran ayı başlarında uygulanan normalleşme süreci ile birlikte maske kullanımının azalması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinden dolayı Covid-19 vakalarında yaşanan artış devam ediyor.


İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, karantina süresi sona eren bazı yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulaması sonlandırıldı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadeler kullanıldı:


“Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Haliliye İlçemizde 6, Eyyübiye İlçemizde 5, Karaköprü İlçemizde 4, Siverek İlçemizde 4, Viranşehir İlçemizde 9, Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.”


Aynı kararla karantina tedbiri uygulanan bazı yerlerde ise karantina uygulaması sonlandırıldı. Kararda, “Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 26.06.2020 tarihi itibariyle Karaköprü İlçemizde 7, Haliliye İlçemizde 7, Eyyübiye İlçemizde üç, Birecik İlçemizde 2, Siverek, Viranşehir ve Suruç İlçelerimizde de birer adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.” denildi. (İLKHA)


 


 

Bu haber 2175 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...