Şanlıurfa'da 5'i kırsal mahalle 32 yerleşim yeri karantinaya alındı

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla şehir genelinde 5’i kırsal mahalle 32 yerleşim yerinde karantina kararı alındı.

Şanlıurfa'da 5'i kırsal mahalle 32 yerleşim yeri karantinaya alındı
17 Haziran 2020 - 19:49

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da haziran ayı başlarında uygulanan normalleşme süreci ile birlikte maske kullanımının azalması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinden dolayı Covid-19 vakalarında yaşanan artış devam ediyor.


İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, karantina süresi sona eren bazı yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulaması sonlandırıldı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla; Suruç İlçesi Üçpınar kırsal Mahallesi Özberkler Mevkii, Eyyübiye İlçesi Uğurlu Kırsal Mahallesi, Karaköprü İlçesi Hamurkesen (Kırsal) Mahallesinde 3 bina ile Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Suruç, Siverek ve Ceylanpınar ilçelerindeki 27, toplamda ise 32 yerleşim yerinin karantinaya alındığı açıklandı.


Aynı kararla, 14 gündür karantina tedbiri uygulanan Birecik, Eyyübiye ve Viranşehir ilçelerindeki 4 binada, yeni vaka çıkmaması durumunda 18 Haziran 2020 tarihi itibariyle karantina tedbirinin sonlandırılmasına karar verildiği belirtildi. (İLKHA)


Bu haber 4341 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu