Şanlıurfa'da 650 bin öğrenci karne aldı

Şanlıurfa’da 2019-2020 yarıyılında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 650 bin öğrenci karnelerini aldı.

Şanlıurfa'da 650 bin öğrenci karne aldı
17 Ocak 2020 - 10:31

Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde okul birincisi olan 8. Sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çelik’e takdir belgesini Okul Müdürü Sait Payan takdim etti.


"Öğrencilerimize güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum"


Yarıyıl tatili münasebeti ile açıklama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer:


“17 Ocak 2020 itibarıyla Şanlıurfa’da yaklaşık 650 bin öğrencimiz eğitim öğretime bir mola daha verecek. Öğrencilerimize güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum. Bu dönem tatilini öğrencilerimizin, velileri ile birlikte sevdiklerini, yakınlarını daha güzel bir şekilde ziyaret edecekleri, akran ilişkilerini güçlendirecekleri, toplum hizmeti ile vakit geçirecekleri bir mola olarak değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizi gönülden kucaklayarak tatillerini şimdiden tebrik ediyoruz. 2020 yılının Şanlıurfa’mızda bizi gururlandıracak, başarılı projelerin hayata geçtiği, eğitim-öğretim yolculuğumuzun başarılarla taçlandırıldığı bir yıl olarak geride kalması için elimizden gelen gayreti göstereceğimize olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim öğretimin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için her türlü desteklerini eksik etmeyen Sayın Valimiz Abdullah Erin’e, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki yönetici arkadaşlarımıza, okul müdürlerimize, bilhassa öğretmenlerimize, eğitim personelimize teşekkür ediyorum.  İkinci yarıyılın sağlık, mutluluk ve huzur ile başlamasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.


"Sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınmalıdır"


Eğitimdeki köklü sorunlara gerçekçi çözümler getirilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun da yarıyıl tatili münasebetiyle yaptığı açıklamada:


“2019-2020 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi, geleceğe yönelik çizilen hedeflerin uzağında, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün yeni döneme devredilmesiyle, köklü sorunlara kalıcı çözümler getirecek adımların beklentisiyle sona ermiş bulunmaktadır. Üç yıllık hizmet süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağının hazırlanması, öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerine ilişkin bir çalıştay yapılması gibi bazı adımların dışında beklentileri karşılayacak bir iş ve işlem hayata geçirilmemiştir.” şeklinde konuştu.”


İkinci yarıyıl eğitim öğretim 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6 ile 10 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Yaz tatili 11 hafta sürecek. (İLKHA)

Bu haber 3413 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü