ŞANLIURFA'DA ANTİTANK MAYINLAR YAKALANDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, polis tarafından düzenlenen operasyonda, terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan 48 kilo TNT patlayıcıyla hazırlanan 24

ŞANLIURFA'DA ANTİTANK MAYINLAR YAKALANDI
16 Ocak 2010 - 15:35
anti tank mayını ve 70 ateşleme fünyesi ele geçirildi.

Yasa dışı yollarla yurda soktuğu mayınları polise satmak isterken yakalanan Suriye uyruklu İd El Halaf’ın, Türkiye'deki bağlantıları da araştırılıyor.

Sınır kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma yürüten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, yasa dışı yollarla yurda giriş yapan Suriye uyruklu bir kişinin patlayıcı madde satmak istediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışmalarını başlatan polis, bu kişinin Suriyeli 35 yaşındaki İd El Halaf olduğunu ve elinde 24 anti tank mayını bulunduğunu saptadı.
El Halaf ile bağlantı kuran polis, bu kişiyle uzun süren pazarlıkların ardından, mayınların tanesini 2 bin dolardan alma konusunda anlaştı. Terör örgütü tarafından kullanılan ve Irak’ın kuzeyinden getirildiği düşünülen mayınların ateşleme fünyeleriyle birlikte 50 bin dolara alımı konusunda anlaşmaya varılmasının ardından El Halaf ile polisler, Suriye sınırı yakınlarındaki Harran İlçesi’ndeki boş bir arazide buluştu. Araziye elindeki anti tank mayınları ile gelen El Halaf, burada polisin düzenlediği operasyon ile kıskıvrak yakalandı.

MAYINLARDA 48 KİLO TNT PATLAYICI VAR

Operasyonda, her biri 2 kilo TNT patlayıcı ile hazırlanmış 3.25 kilo ağırlığındaki 24 anti tank mayını ile bu mayınların uzaktan patlatılması için kullanılan 70 ateşleme fünyesi ele geçirildi. Toplam 48 kilo TNT patlayıcı yüklü anti tank mayınlarına el konulurken, gözaltında susma hakkını kullanan İd El Halaf’ın ise Suriye polisi tarafından da, ülkesinde bir kişiyi öldürmekten dolayı arandığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 3 yıldır ülkesinde de arandığı saptanan El Halaf’ın, terör örgütü veya organize suç örgütleriyle Suriye ve Türkiye’de bağlantıları olup olmadığı ise her iki ülke güvenlik güçleri tarafından araştırılıyor.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.














Bu haber 2139 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü