Şanlıurfa'da, Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığı lanetlendi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Avrupa ve Fransa'da son günlerde artış gösteren İslam düşmanlığını telin etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa'da, Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığı lanetlendi
23 Ekim 2020 - 11:04

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Cuma namazından sonra Balıklıgöl Dergah Camii'nde düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığını kınadı.


Frasa'nın başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan ettiğini, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uyguladığı belirtilen açıklamada, Müslümanların yapılan zulümleri unutmadığına dikkat çekildi.


Basın açıklamasını HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Bayram okudu.


"Macron'un İslam’a karşı olan kin ve nefreti  aleni bir savaşa dönüştü"


Macron'un,  açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretin aleni bir savaşa dönüştüğünü ifade eden Bayram, "Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları, haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." şeklinde konuştu.


"Fransa yaptığı soykırımların hesabını vermemiştir"


Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicilinin bozuk olduğunu belirten Bayram, "Son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır. Şu andaki refah ve zenginliğini halen sömürmekte olduğu İslam topraklarına borçludur. Müslümanlar bunların hiç birini unutmuş değildir. Fransa halen bunların hesabını vermemiştir. Aynı şekilde önceden sömürgesi olan Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon gibi Afrika ülkeleri Fransa'ya hala sömürge vergisi ödeyen ülkelerdir." diye konuştu.


"Okullarda başörtü, çarşı ve pazarda ‘burka ve peçe’ yasaklandı"


2015 yılındaki Charlie Hebdo saldırısının ardından İslam’a ve Müslümanlara karşı devlet eliyle cadı avı başlatıldığını vurgulayan Bayram, "Afrika’da Müslümanlara karşı uygulamış olduğu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara karşı uygulamaya çalışmaktadır. Her türlü misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamadığı Müslümanlara ‘terör ve aşırılıkla mücadele’ adı altında her türlü baskı ve ayrımcılığı yapmakta, Charlie Hebdo gibi İslam düşmanı basın ve medyayı himaye ederek onları cesaretlendirmektedir. 2015 yılında Paris’te Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıların ardından çıkarılan OHAL ve Terörle Mücadele Yasası, İslam’a ve Müslümanlara karşı devlet eliyle bir cadı avına dönüştürüldü. Okullarda başörtü, çarşı ve pazarda ‘burka ve peçe’ yasaklandı. Müslümanların cami, dernek, lokal, okul gibi kurumların kapatılmasını adli makamların elinden alarak valilerin keyfi kararlarına bırakıldı." ifadelerini kullandı.


"Müslümanlar her tarafta ayrımcı şiddet ve tacizlere uğruyor"


OHAL uygulamaları ile Müslümanlara karşı zulümlere başlandığına değinen Bayram, "23 ay süren OHAL ve ardından çıkarılan ‘Ayrımcılıkla Mücadele Kanunu’ ile 152 kafe, 15 mescit, 12 kültür merkezi ve 4 okul kapatıldı. Onlarca kişi gözaltına alındı ve sınır dışı edildi. Müslümanlar her tarafta ayrımcı şiddet ve tacizlere uğradı. Fransız Kamuoyu Görüşü Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırmaya göre, yaklaşık her iki Müslümandan biri, tesettürlü kadınların yüzde 60’ı hayatlarında en az bir defa ayrımcılığa maruz kalırken, ömürleri boyunca hiç başörtüsü takmayan kadınların yüzde 44’ü de bu ayrımcılığa uğramaktan kurtulamadı." şeklinde konuştu.


"Fransa’daki bütün cami, lokal, okul ve kurumlar ağır denetimlere tabi tutulmaktadır"


14 Ekim tarihinde kanunlara uygun faaliyet yürüten İslami yardım kuruluşu Barakacity'nin, Paris’teki merkezine ve kurumun başkanı İdris Sihamedi'nin evine baskın düzenlendiğini belirten Bayram, "Barakacity’ye yapılan baskında merkezin kapıları kırıldı, güvenlik kameraları parçalandı, mescit olarak kullanılan bölüm darmadağın edildi. Evinde ve ailesinin gözü önünde gözaltına alınan Sihamedi'ye, hanımına, 4 ve 9 yaşındaki kızlarına polis şiddet uyguladı. Oysa Barakacity sadece bir yardım kuruluşudur. Fransa’daki bütün cami, lokal, okul ve kurumlar, her türlü kontrol ve ağır denetimlere tabi tutulmaktadır. İslam’a ve kutsal değerlerine her türlü hakaret ve düşmanlık himaye görürken, Filistin’i işgal eden, Filistin halkına soykırım uygulayan siyonist rejimi eleştirmek ise antisemitizm diye yasaklanmıştır. Bununla birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ‘Fransa Müslümanı’ adıyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluşturmaya çalışmaktadır. İçişleri Bakanı ise market raflarında ‘helal gıda’ reyonunun bulunmasını hazmedemediğini, Charlie Hebdo’nun rezil karikatürlerinin okullarda öğrencilere gösterileceğini ve kitaplara girebileceğini söylemektedir." ifadelerini kullandı.


"Avrupa ve Fransa, İslam’a karşı açtığı bu savaşı kazanamayacaktır"


Avrupa'nın  İslam’a gebe olduğunu bir gün mutlaka bu kutlu doğumun gerçekleşeceğinin altını çizen Bayram, "Bütün bunlar İslam ve Müslümanlara açılan topyekûn bir savaştır. Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çalışılan şaibeli saldırılar, İslam’ı Batı’da yok etme projesinin bir parçasıdır. Avrupa ve Fransa, İslam’a karşı açtığı bu savaşı kazanamayacaktır. Aziz İslam’a karşı mücadele etmeye çalışanlar, dün olduğu gibi bugün de kaybedenlerden olacaktır. İzzet ve irade sahibi İslam ülkeleri, Fransa’nın bu İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçmeli, dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma mutlaka kurulmalıdır. Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da artışa geçen İslam düşmanlığını lanetliyoruz. Avrupa İslam’a gebedir. Bir gün mutlaka bu kutlu doğum gerçekleşecektir." dedi. (İLKHA)


Bu haber 5431 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor