Şanlıurfa'da cami önlerinde seccade satıldı

Şanlıurfa’da cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar, cami önlerinde satılan seccadelere yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa'da cami önlerinde seccade satıldı
29 Mayıs 2020 - 18:25

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgın hastalığından dolayı zor günler geçiren hac ve umre malzemeleri satan esnafın yüzü seccade satışlarıyla güldü.


 


Coronavirus’ten dolayı umre ve hac dönemleri için aldıkları seccadeleri satamayan esnaf, cami önlerine kurdukları tezgâhta cuma namazına gelen vatandaşlara sattı.


Cami girişinde bekleyen görevliler, seccadesiz gelenleri içeri almayınca vatandaşlar tanesi 5 ile 10 lira arasında değişen seccadelerden almaya başladı.


Covid-19 nedeniyle ciddi anlamda mağdur olduklarını belirten esnaf Fikret Çiftçi, hac ve umreciler için aldıkları malzemenin ellerinde kaldığını söyledi.


Çiftçi, “Vatandaşımıza hizmet için seccade satıyoruz. Virüsten dolayı bizde mağdur olduk. Onun için valilikten izin alarak bu sergiyi açtık. Hem vatandaşa hizmet olsun hem de bizim sıkıntımızı gidersin diye hizmet ediyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uyarak elimizden geldiği sürece hem halkımıza hizmet vererek hem de sağlığımızı koruyarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Satışlarımız çok şükür iyidir. Herkes memnundur, iyi geçiyor. Yasak olduğu için seccadeleri 10 liradan fazla satamıyoruz. 5 ila 10 lira arasında seccadelerimiz var. Tek kullanımlık yoktur. Seccadeleri birkaç sefer daha kullanabilirler. Hac mevsimi sıkıntılı bir durum oldu. Yurt dışı uçuşları yasak diye umre sezonu da kapandı.  Bizde hem kendi hem de vatandaşımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)


Bu haber 1727 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek