ŞANLIURFA'DA ESNAFLAR COPLANDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA
 
ŞANLIURFA'da, kent dışına taşınmadıkları için işyerleri mühürlenen Küçük Sanayi Sitesi esnafı, kararı protesto için belediyeye yürüdü. Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba'yı

ŞANLIURFA'DA ESNAFLAR COPLANDI
20 Şubat 2008 - 22:27
protesto edip uyarılara rağmen dağılmayan esnaf ile polis arasında arbede çıktı. Polis, işyeri sahiplerini coplayıp, gözyaşartıcı gaz sıkarak dağıtabildi.

Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi’ndeki çok sayıda esnafın, bir süre önce kent dışındaki Evren Sanayi Sitesi'nde yapılan yeni işyerlerine taşınması istendi. Esnafın bir bölümü yeni yerlerine taşınırken, 434 esnaf yeni bölgede iş yapamayacaklarını öne sürerek kararı uygulamadı. Belediye, verilen 15 günlük süreye rağmen boşaltılmayan işyerlerini dün 500 çevik kuvvet polis eşliğinde mühürledi.
1000 KİŞİ YÜRÜDÜ
İşyerleri mühürlenen 434 esnaf ve çalışanları bu sabah kararı protesto etmek için sitede toplandı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşmek istediklerini belirten esnaf, burada Güvenlik Şube Müdürü megafon ile dağılmaları ve aralarında seçecekleri temsilcilerin belediyeye gitmelerini istedi. Bir süre devam eden görüşmenin olumsuz sonuçlanması ardından yaklaşık 1000 kişi belediyeye doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi, çevik kuvvet polislerince kapatılınca kalabalık, ara sokaklara girerek belediye binasının bulunduğu Atatürk Caddesi'ne çıktı. Belediye binasına 50 metre kala polis engeline takılan kalabalık, tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar etti.
Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Atatürk Bulvarı'na gelerek, olası saldırıya karşı belediyeye çıkan tüm yolların kapatılması talimatını verdi. Polisin ikna çabalarına olumsuz yanıt veren ve belediye başkanı ile görüşmekte ısrar eden esnaf, yürüyüşünü sürdürmek isteyince polis müdahale etti. Göstericilere cop ile dağıtmaya çalışan polis, bu sırada kalabalığa göz yaşartıcı sprey ve biber gazı sıktı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, bir süre sonra yeniden yürüyüşe geçmek isteyince ikinci kez polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Bu sırada polis, kendisine direnen 1 göstericiyi gözaltına aldı. Esnaf, polisin müdahalesine tepki göstererek, ‘Biz terörist değiliz’, ‘Satılmış başkan’, ‘Başkan istifa’, ‘Burası Urfa, İsrail değil’ sloganları atarken aralarından 10 temsilci seçti. Esnaf temsilcileri gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması ardından, diğer göstericilerin dağılmalarını sağladıktan sonra Belediye Başkanı yerine, AKP İl Binası’na giderek İl Başkanı Mehmet Ekinci ile görüşüp sorunlarını anlattı. Polis, olası yeni saldırıya karşı belediye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu haber 2462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü