ŞANLIURFA'DA FECİ KAZA

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAOtobüs şoförü hostesle konuştu: 5 kişi feci şekilde yanarak can verdi. Otobüsteki yolcular muavini

ŞANLIURFA'DA FECİ KAZA
12 Haziran 2010 - 22:03
linç etmeye çalıştı.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa- Mardin karayolunda bir yolcu otobüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştıktan sonra yanmaya başladı. Kazada, otomobilde sıkışan 5 kişi yanarak yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı. Feci kazada, yanmaktan son anda kurtulan otobüs yolcuları ise, kazanın kayıplara karışan otobüs sürücüsünün hostes ile konuşup şerit değiştirmesinden kaynaklandığını ileri sürüp, bir muavini linç etmeye kalkıştı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolunun 40'ncı kilometresinde meydana geldi. Mardin’den İstanbul’a giden 39 yaşındaki Abdullah Soru yönetimindeki 47 NC 800 plakalı yolcu otobüsü dün saat 22.30'da Çoban Deresi mevkiinde şerit değiştirince karşı yönden gelen ve içerisinde 6 kişi bulunan 31 yaşındaki Cenap Çiftçi yönetimindeki 63 KC 075 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle araçlar alev alırken, otobüsteki yolcular son anda tahliye edildi. Otomobilde bulunan 6 kişiden Cenap Çiftçi ve 32 yaşındaki Zeytin Turan (32) kurtarılırken, 2’si çocuk 4 kişi ise alevlerin arasında kaldı.

Şanlıurfa- Mardin karayolunun yaklaşık 3 saat trafiğe kapanmasına yol açan kaza sonrası itfaiyenin müdahalesi ile güçlükle söndürülen yangında, küle dönen otomobilde bulunan Mehmet Turan (39), Ali Turan (37) çocukları Mehmet (5) ve Sümeyye (1) yanarak can verdi. Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü Cenap Çiftçi ise götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Eşi ve iki çocuğunun da bulunduğu 5 kişinin öldüğü feci kazada ağır yaralanan Zeytin Turan’ın ise tedavisine devam ediliyor. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan ve kimliklerinin saptanması ve otopsiden sora ölen 5 kişinin cenazeleri Altındamla Köyü’nde toprağa verilecek.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kazadan sonra kaçan otobüs şoförü Abdullah Soru yakalanarak gözaltına alındı. Otobüsteki yolcuların, hostesle konuşup hatalı şerit değiştirdiğini söyledikleri Abdullah Soru'nun sorfusu jandarmada yapılıyor.

YOLCULAR, MUAVİNİ LİNÇ ETMEYE KALKTI

Çarpışmanın ardından indikleri otobüsün alev alıp, küle dönmesini ve otomobilde bulunanların yanarak can verişini izleyen otobüs yolcuları ise, zaman zaman gerginliğe yol açtı. Bazı yolcular, geç geldiği iddiasıyla itfaiye görevlilerine tepki gösterirken, kimi yolcular ise; ismi öğrenilemeyen ve kaza sonrası kaçan otobüs sürücüsünün yolda bayan hostes ile sohbete dalıp şerit değiştirmesinden kaynaklandığını iddia ederek otobüsün muavini ile tartıştı. Kısa süre içerisinde büyüyen tartışmada bazı yolcuların yumruk atıp linç etmeye kalkıştığı muavin, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ve köy korucuları tarafından güçlükle kurtarılarak uzaklaştırılırken, öfkesini kontrol edemeyen bazı yolcular ellerine aldıkları taşlarla muavini kovaladı.

Bu haber 3513 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü