Şanlıurfa'da haftalık vaka sayısında artış oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart arasında illere göre 100 bin kişiye düşen yeni vaka sayısının güncel haritasını paylaşarak mevcut avantajların kaybedilmemesi için daha temkinli hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'da haftalık vaka sayısında artış oldu
06 Mart 2021 - 15:39

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kontrollü normalleşme sürecinde 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren yeni haritayı açıkladı.


Yeni haritaya göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da artış gözlenirken, en yüksek vaka oranına sahip olan il Samsun oldu.


Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon Samsun'dan sonraki en çok vakanın görüldüğü iller oldu.


Son bir haftada vaka sayısının en az görüldüğü il Hakkâri olurken, Hakkâri'yi Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt illeri takip etti.


Bakan Koca sosyal medya paylaşımında, "Kontrollü normalleşme için illerimizin 100 bine karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir.


Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme gerçekleşmeli.


Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.




Şanlıurfa'da hafta vaka sayısı 0,63 kişi arttı


Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 20-26 Şubat tarihleri arasında Şanlıurfa'da vaka sayısı 100 bin kişide 15.40 kişi iken 27 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide 16.03'e yükseldi.






Sağlık İl Müdürü Erkuş'tan "Aman Dikkat" uyarısı


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş tarafından yapılan açıklamada, "Son haftada ki vaka sayısı, 20-26 Şubat haftasına göre yurdun birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da artış göstermiş olup (%4) tedbirlere ve kurallara uyulmadığı takdirde Mavi renkten Kırmızı renge geçiş kaçınılmaz olacaktır.Aman dikkat!!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 


Bu haber 4861 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi