ŞANLIURFA'DA KÖPEK DEHŞETİ: 6 YARALI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da başıboş gezen bir köpek, 5'i çocuk, 6 kişiye saldırdı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden ağır yaralanan 6 kişi, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay, Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Refahiye Camii

ŞANLIURFA'DA KÖPEK DEHŞETİ: 6 YARALI
27 Mayıs 2008 - 09:08
önünde meydana geldi. 33 yaşındaki Huriye A., çocukları Mehmet A. (3) ile Halil İbrahim A. (3) ve yakınları olan Halil Y. (11), Ayşe K. (2) ve Ramazan T. (4) ile birlikte babasının evine gitmek için Selçuklu Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. Çocuklarla birlikte yolda yürüyen genç kadın, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Başıboş ve sahipsiz olduğu öğrenilen köpek, genç kadını ve çocukları çeşitli yerlerinden ısırarak yaraladı. Olayı gören çevre sakinleri, saldırgan köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Başıboş köpek olay yerinden uzaklaşırken, genç kadın ve çocuklar Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde kuduz aşısı uygulanan yaralılara pansuman yapıldı. Yaralıların, kuduz ihtimaline karşı müşahede altında tutulduğu belirtildi.
Olayda oğlu yaralanan baba Abdullah A., "Köpeği göremedim ama kuduz olmasaydı bu kadar kişiyi birden ısırmazdı diye tahmin ediyorum. Bize yakın bir köpek barınağı var. Talebimiz o köpek barınağının oradan kaldırılmasıdır. Bu köpekler başıboş bırakıldığı zaman bugün benim çocuğumu, yarın bir başkasının çocuğunu ısırır" dedi. Köpeğin saldırısına maruz kalan çocuklardan Ramazan T.'nin babası Hidayet T. ise yetkililerin başıboş köpeklere bir çözüm bulmasını istediklerini ifade ederek, "Şu anda burada bulunan çocuklar koma halinde. Rica ediyorum bu köpekleri başka bir yere sevk etsinler" diye konuştu.
Köpeğin saldırısına maruz kalan yaralılardan 3 yaşındaki Mehmet A. ile 4 yaşındaki Ramazan T.'nin durumlarının ağır olduğu bildirilirken, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye yetkililerinden oluşan ekip olayla ilgili incelemelere başladı.
(MY-OÇ-GS-Y)


Bu haber 2675 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu