Şanlıurfa'da Kurban Bayramı öncesi yeni tedbirler alındı

​Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kurban Bayramı öncesi yeni tedbirler hayata geçirildi.

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı öncesi yeni tedbirler alındı
30 Temmuz 2020 - 12:18

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca düğün, nikâh, nişan vb. organizasyonları ve Kurban Bayramı ile ilgili alınan tedbirler açıklandı.


Alınan kararla düğün, nikâh, nişan vb. organizasyonların 3 saat ile sınırlandırılarak yemek ikramının yasaklandığı, toplu bayramlaşma programlarıyla yemek organizasyonlarının iptal edilerek maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığıyla ilgili kolluk kuvvetlerince denetimlerin sıklaştırılmasına karar verildiği belirtildi.


30 Temmuz 2020 ile 4 Ağustos 2020 tarihleri arasında mezarlık ziyaretlerinin kalabalık gruplar halinde yapılmaması ve konuyla ilgili belediyelerce her türlü tedbir alınacağını kaydeden Hıfzıssıhha Kurulu; "Bayram namazlarının Sağlık Bakanlığı Coronavirus Bilim Kurulu (Covid-19) Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan 'Cami ve İbadethanelerde Alınacak Önlemler' başlığında belirlenmiş kurallara uyulması için tedbirler alınacak. Bayram namazı sonrası gruplaşmalar olmaması hususunda Cami görevlilerince uyarıların yapılmasına ve son saftan başlayarak cemaatin dağılmasının sağlanmasına karar verildi. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların kurban kesim alanlarına girmeleri yasaklandı. Kamu kurumlarında çay, kahve vb. ikramların kaldırıldı. 01.07.2020 Tarih ve 104 No'lu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda belirlenen Kurban satış ve kesim yerlerinde alınacak tedbirlerle ilgili olarak kuralların yerine getirilmesi için tüm kurumlarca gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi." şeklinde açıklama yaptı. (İLKHA)


Bu haber 2813 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor