ŞANLIURFA'DA OTOMOBİL KANALA UÇTU: 7 ÖLÜ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'nın Akçakale ilçesi yakınlarında dereye uçan otomobilde 7 kişi öldü. Kahramanmaraş'ın Göksun ve Nurhak ilçelerindeki iki kazada ise

ŞANLIURFA'DA OTOMOBİL KANALA UÇTU: 7 ÖLÜ
25 Aralık 2009 - 14:27
9 kişi öldü,19 kişi yaralandı.
KATLİAM GİBİ KAZA: 7 ÖLÜ


ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, dün gece aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak köprüden tahliye kanalına uçan ve sabah saatlerinde yoldan geçenler tarafından fark edilen otomobilde bulunan 3'ü çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi.
Sabah saatlerinde İkizce Köyü yakınlarından geçen bazı sürücüler, tarladaki suların tahliye edildiği ve 3 metre derinliğindeki kanala düşmüş ve ön tarafı sulara gömülü olan otomobili fark etti. Otomobilin su yüzeyinde görülen arka kısmında 3 kişinin cesedini fark edenler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve ambulans sevk edildi. İkizce Köyü yakınlarındaki tahliye kanalına gelen jandarmalar, ön kısmı sulara gömülü olan ve 3 kişinin cesedinin görüldüğü otomobilin bulunduğu bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Kazanın duyulmasının ardından çok sayıda kişi ve çevre köylerden vatandaşlar da olay yerine geldi. Plakası gözükmeyen otomobilin çevresinde inceleme başlatılırken, yaşamını yitiren kişilerin İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ay'ın akrabaları olduğu söylendi. Yapılan çalışmanın ardından tahliye kanalına uçan aracın 45 yaşındaki Mehmet Toymat yönetimindeki 63 NP 952 plakalı otomobil olduğu belirlendi. Jandarma tarafından yapılan araştırmada, Toymat ve akrabası olan Topo ailesiyle birlikte dün gece Harran'ın Karaali Köyü'ndeki yakınlarını ziyarete gittiği, gece geç saatte Akçakale ilçe merkezindeki evlerine dönerken kazanın yaşandığı ifade edilirken, içinde bulunanların da tahliye kanalının zemini çamurdan dolayı bataklığa döndüğü için kurtulamadığı saptandı.

Olayı duyan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ile SP'li Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan'da kaza yerine gelerek güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemenin tamamlanmasının ardından, sulara gömülü otomobil vinç yardımıyla dışarı çıkarıldı. Dışarı çıkarılmasının ardından kapıları açılan otomobilde 3'ü çocuk 7 kişinin cesedi çıkarıldı. 7 kişinin cenazesi ceset torbasına konulup ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne gönderilirken, burada bulunan Toymat ve Topo ailesinin bazı yakınları da gözyaşına boğuldu.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürülen cesetlerin burada yapılan üst araması ve teşhislerinde isimlerinin Mehmet (45), eşi Şemse (40), çocukları İsa Toymat (11) ile Casim (52) eşi Şemse (44), çocukları İbrahim (7) ve Abdülkadir Topo (2) oldukları saptandı. Birbirine akraba iki ailenin 7 ferdinin kaza yaptığı haberini alan yakınları hastaneye akın etti. Burada Toymat ve Topo ailesinin 3'ü çocuk 7 ferdinin de yaşamını yitirdiğini öğrenenler gözyaşı dökerken, ağıt yakıp baygınlık geçiren kadınlara da acil serviste müdahale edildi. İki ailenin birbirine akraba ve komşu olduğunu, dün gece de ziyaret amaçlı Harran'ın Karaali Köyü'ne gittiğini söyleyen yakınları, "Dün akşam saatlerinde Karaali Köyü'ne gidiyorlar. Burada yakınlarını ziyaret ettikten sonra gece saat 23.30 gibi Akçakale'ye dönmek üzere yola çıkıyorlar. Ancak, İkizce köyü yakınlarında hız nedeniyle virajı alamayıp köprüden tahliye kanalına uçuyorlar. Sulara gömülünce dışarı çıkamıyor ve hep birlikte ölüyorlar" diye gözyaşı döktü.
Kimlik teşhislerinin ardından cesetler otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.











Bu haber 3042 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı