Şanlıurfa'da 2 doktor para için kaçırıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde Geçen Hafta Bir Doktorun Kaçırılmasının Ardından, Önceki Gün de İl Merkezinde Bir Doktorun Kaçırılması Sağlık çalışanlarını tedirgin etti.

Şanlıurfa'da 2 doktor para için kaçırıldı
29 Eylül 2006 - 21:22
Valilik, Doktor Kaçırma Olayının Herhangi Bir Terör Örgütüyle İlgisi Olmadığını Açıklarken, Şanlıurfa Tabipler Odası Olayı Kınadı. Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde geçen hafta bir doktorun kaçırılmasının ardından, önceki gün de il merkezinde bir doktorun kaçırılması sağlık çalışanlarını tedirgin eti. Valilik, doktor kaçırma olayının herhangi bir terör örgütüyle ilgisi olmadığını açıklarken, Şanlıurfa Tabipler Odası olayı kınadı.

23 Ağustos'ta Viranşehir İlçesi'nde kaçırılan bir doktor 10 bin YTL alındıktan sonra serbest bırakılmış, olayla ilgili olarak bir kişi yakalanmıştı. Viranşehir'de yaşanan olayla ilgili soruşturma sürerken, önceki gün de Şanlıurfa'da bir doktor evinin önünden kaçırıldı. Sabah saatlerinde evinden işine gitmek üzere yola çıkan Kadın Doğum Uzmanı Nezih K., evinin önünde silah zoruyla kaçırıldı. Ailesinin polise haber vermesiyle ortaya çıkan kaçırılma olayıyla ilgili soruşturma başlatılırken, Dr. Nezih K.'nın önceki gün akşam saatlerinde Sancaktar Mahallesi'nde inşaatı süren 30 bin kişilik stadyumun bulunduğu boş araziye bırakıldığı öğrenildi. Kaçırılma olayıyla ilgili Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırmalar ise sürdürülüyor.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, olayın hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığı bildirilerek, "Hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmayan, tamamen münferit olarak meydana gelen olayların failleri en kısa zamanda yakalanarak adli mercilere sevk edilecektir" denildi.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Vedat Kalender ise, Viranşehir'de meydana gelen olaydan sonra Şanlıurfa'da da bir doktorun kaçırılmasının doktorları tedirgin ettiğini söyledi. Kalender, "Viranşehir'de bir doktorumuz, muayenehane çıkışı sırasında silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştır. Viranşehir kırsalına götürülen arkadaşımız 10 bin YTL alınarak ve senet imzalatılarak serbest bırakılmıştır. Olayın faillerinden bir kişi, 23 Eylül 2006 tarihinde yakalandı. 27 Eylül 2006 tarihinde ise Şanlıurfa il merkezinde evinden çıktığı sırada bir doktorumuz silahlı kişiler tarafından kaçırılmış, Viranşehir İlçesi'ne götürülerek bir süre alıkonulmuş ve senet imzalatılarak serbest bırakılmıştır. Her iki olay camiamızı derinden üzmüş ve kaygılandırmıştır. Bir hafta içersinde iki olayın meydana gelmesi, olayların meydana geliş biçimi tüm meslektaşlarımızı tedirgin etmiştir. Sayın valimizle yaptığımız görüşme içimize su serpmiştir.Olayların üzerine ciddiyetle gidildiği, tüm imkanların seferber edildiği, hekimlerin ilimizde huzur içinde çalışmaları için gereken tüm önlemlerin alınacağı tarafımıza iletilmiştir. Aynı zamanda TTB Genel merkezi nezdinde yapılan girişimler sonucu Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri konu hakkında bilgilendirildi. Yıllardır özveriyle zor şartlarda ilimizde hizmet veren meslektaşımıza yönelik bu girişimleri şiddetle kınıyoruz. Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu tür girişimlerin daha vahim sonuçlanabileceğini düşünerek meslektaşlarımızı ve halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz" diye konuştu

Bu haber 2646 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem