Şanlıurfa'da rekor karantina kararı: 79 yerleşim yeri...

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kent genelinde 4’ü kırsal mahallede olmak üzere 79 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Şanlıurfa'da rekor karantina kararı: 79 yerleşim yeri...
24 Haziran 2020 - 21:11


Şanlıurfa’da da haziran ayı başlarında uygulanan normalleşme süreci ile birlikte maske kullanımının azalması ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesinden dolayı Covid-19 vakalarında yaşanan artış devam ediyor.


İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, karantina süresi sona eren bazı yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulaması sonlandırıldı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla; Ceylanpınar İlçesinde, Altınköy Kırsal Mahallesi Altınköy Sokakta ilgili adresler ile Alaca Kırsal Mahallesi, Siverek İlçesi Dağbaşı Kırsal Mahallesi Keçikuyu Sokak, Karaköprü İlçesi Hamurkesen Kırsal Mahallesi Küme Evlerde ilgili adres ile Ceylanpınar, Suruç, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde 75, toplamda ise 79 yerleşim yerinin karantinaya alındığı açıklandı.


Ayrıca Haliliye İlçesi Cengiz Topel Mahallesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinde maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer kişiler ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun davranılmaması nedeniyle kurs merkezi çalışanlarının karantinaya alınarak ilgili merkezin faaliyetine 14 gün süreyle ara verildi.


Aynı kararla, karantina tedbiri uygulanan; Hilvan İlçesi Akçaören Kırsal Mahallesi Geçitağzı Mezrası ile Hilvan, Eyyübiye, Siverek, Viranşehir, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde 26, toplamda ise 27 yerleşim yerinde yeni vaka çıkmaması durumunda karantina tedbirinin 25 Haziran 2020 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar verildiği belirtildi. (İLKHA)


Bu haber 3491 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...