ŞANLIURFA'DA TEHLİKELİ GERİLİM

Ali LEYLAK/ŞANLIURFASON günlerde PKK yandaşlarının eylemlerine ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, bu kez bozkurt işareti yapan bir grup,

ŞANLIURFA'DA TEHLİKELİ GERİLİM
08 Aralık 2009 - 14:51
Tokat'tan gelen 7 şehit haberini protesto için ellerinde bıçak ve Türk bayrakları ile kent merkezinde sloganlar eşliğinde yürümeye kalkıştı. Polisin müdahalesi ile durdurulan gençler, gözaltına alınırken, kentte yaşanan gerilim vatandaşlar arasında korkuya yol açtı.

PKK'nın kuruluş yıldönümü bahanesiyle başlayan ve ardından Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto için devam eden korsan gösterilerde, polisle çatışıp, banka ve PTT şubelerine saldırıp, ambulans ve araçların yakıldığı eylemlerin yaşandığı Şanlıurfa'da, bu kez yaşları 16 ile 20 arasında değişen 6 genç, ellerine aldıkları bir ekmek bıçağı ve bir Türk bayrağı ile `Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıp yürüyüş yaptı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Divanyolu Caddesi'nden, kent merkezine doğru yürüyen grup, ihbar üzerine bölgeye gelen polisler tarafından, Fuar Caddesi'nin kesiştiği noktada durduruldu. Burada ellerindeki bayrak ve bıçak alınan gençler, üzerleri arandıktan sonra gözaltına alınarak polis araçlarına konuldu. Kimlik kontrolleri yapılan gençler, tutuldukları polis aracının içerisinden gazetecilere bozkurt işareti yapıp, `Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atmayı sürdürdü. 6 genç daha sonra ifadeleri alınmak üzere Sarayönü Polis Merkezi'ne götürüldü. İsimleri açıklanmayan 6 gencin, polise verdiği ilk ifadede Tokat'taki 7 şehit haberinden etkilendikleri için böyle bir eyleme kalkıştıklarını, farklı bir amaçlarının olmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

6 gencin polis merkezinde işlemleri devam ederken, vatandaşlar ise, PKK yandaşlarının eylemlerinin ardından bu kez karşıt amaçlı eylem girişiminde bulunulmasının kendilerini tedirgin ettiğini söyledi.

Polis, son günlerde yaşanan korsan gösteri ve molotoflu saldırıların ardından başta resmi kurumlar, siyasi partiler, banka şubeleri olmak üzere kent genelinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu haber 2623 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu