Şanlıurfa'da yüzlerce sahte altın ele geçirildi

​Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafında “parada sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçları ile mücadele kapsamında bir araç içerisinde yapılan aramada çok sayıda sahte altın ele geçirildi.

Şanlıurfa'da yüzlerce sahte altın ele geçirildi
17 Haziran 2020 - 10:03

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Birecik istikametine gitmekte olan bir araçta yapılan aramada; değeriyle oynanmış/sahte olarak basılmış, 200 adet tam altın, 12 adet yarım altın, 24 adet çeyrek altın olmak üzere toplamda 236 adet sahte altın ele geçirilmiştir. Aralarında imalathanenin de bulunduğu 2 işyeri ve bir ikamet adresinde yapılan aramalarda ise yaklaşık 420 gr ağırlığında sahte olduğu değerlendirilen altın levha, sahte olduğu değerlendirilen 10 adet yarım, bir adet çeyrek altın, sahte olduğu değerlendirilen yaklaşık 35 gr eritme altın, bir adet hassas terazi, 2 adet altın basımında kullanıldığı değerlendirilen kalıp, bir adet hassas kalınlık ölçüm aleti, bir adet maşa, 5 adet metal eritmekte kullanılan hazne, bir adet pres makinesi, bir adet bükme makinası, bir adet eritme makinesi, bir adet tel astar makinesi ve bir adet sabit mengene ile döküm ve imalatta kullanılan bir çok malzeme ele geçirilmiştir.” denildi.


Açıklamanın devamında operasyonda, görevden ihraç bir polis ve 3 şüpheli hakkında mevcutlu olarak tahkikata başlanıldığı ifade edildi. (İLKHA)


Bu haber 4199 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması