Şanlıurfalılar, Coronavirus salgını nedeniyle ilk teravih namazını evlerinde kıldı

Covid-19 tedbirleri kapsamında camilerde toplu ibadet edilmemesinden dolayı Şanlıurfalılar, Ramazan ayının ilk teravih namazını mescide çevirdikleri evlerinde, aileleriyle birlikte kıldılar.

Şanlıurfalılar, Coronavirus salgını nedeniyle ilk teravih namazını evlerinde kıldı
23 Nisan 2020 - 21:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Coranavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı camilerde cemaatle namaz kılınmadı. Camide namaz kılamamanın üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını aileleri ile birlikte evde kıldı.


Şanlıurfa’nın simgesi olan ve her yıl 7’den 70’e binlerce insanla dolup taşan Balıklıgöl yerleşkesindeki camilerde bu yıl ilk kez teravih namazı kılınmadı.


Her yıl binlerce Müslümanın namaz kıldığı Dergâh Camii’nde, yatsı namazından önce yapılan duanın ardından yatsı ezanı okundu. Yatsı ezanının ardından tüm insanlığın bu musibetten kurtulması için dualar edildi.


Teravih namazını evde ailesi ile kılan Ali İmran Şeker, Coronavirus salgınından dolayı teravih namazını evde ailesiyle birlikte kıldığını belirterek İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. (İLKHA)


Bu haber 6777 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...