Şanlıurfalılar, zamansız sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösterdi

İçişleri Bakanlığı tarafından, gece saat 24.00’ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağına tepki gösteren Şanlıurfalılar, fırın önlerinde metrelerce kuyruk oluşturdu.

Şanlıurfalılar, zamansız sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösterdi
10 Nisan 2020 - 22:59

İçişleri Bakanlığınca bu gece saat 24.00’ten itibaren 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.


Sokağa çıkma yasağını duyan Şanlıurfalılar, fırın ve marketlere akın etti. Yaşanan yoğunluktan dolayı fırın ve market önlerinde metrelerce kuyruk oluştu.


Alışveriş merkezlerinin kapalı olmasından dolayı vatandaşlar küçük bakkallara yöneldi. Yenişehir Mahallesi’nde bulunan fırınlarda yaşanan yoğunluktan dolayı kısa sürede ekmekler tükendi. Birçok vatandaş ekmek alamadan evine döndü.


Yaşanan yoğunluktan dolayı başta Mehmet Akif Ersoy Caddesi olmak üzere birçok caddede trafik kilitlendi.


Yasağa hazırlıksız yakalandıklarını belirten Şanlıurfalılar, yasağın daha önceden ilan edilmesi gerektiğini ifade ettiler.


Sokağa çıkma yasağının geç vakitlerde söylenmesinin doğru olmadığını belirten Hikmet Keklik, “Sokağa çıkma yasağının gelmesi güzel bir şey, kötü demiyoruz. Yalnız devlet büyüklerimizin yaptığı büyük bir hatadır. Bakın burası ana baba gününe döndü. Millet ekmek bulamıyor. Millet yarın sabahleyin evinde ne yiyecek ne içecek? Bunun hesabı yapıldı mı? Bu kalabalığı görüyorsunuz biz virüs kapmayalım da kim kapsın? Böyle bir saçmalık olmaz. Burada saat 24.00’de bir saat kalmış yasak ilan ediliyor. Ben kendim sabah bu yasağı delerek çocuklarıma ekmek almaya çıkacağım.” dedi.


Sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından halkın sokağa dökülerek salgına davetiye çıkardığını vurgulayan Mehmet Yetkin, ise şunları söyledi:


“Bu gece millet ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa dökülerek Coronavirus’e sebep oluyorlar. Aramızda sosyal mesafe denilen bir şey kalmadı. Bu durumun, sağlığımız daha çok tehlikeye sokacağını düşünüyorum. Fırınları kapatılmamasını ve halkın mağdur edilmemesi için yetkililerin gerekli önlemleri almasını istiyoruz.”


Fırınlarda ekmek bulamadığını ifade eden Salih Küçük, “Fırınlarda ekmek bulamadık, çocuklar aç kalacak. Bu saatten sonra nereye gideceğiz. Her tarafta ekmek bitmiş. Ekmek alamadım, ekmeksiz kaldık. Evimizde her şey eksik. Sabahleyin nereye gideceğiz? Sokağa çıkma yasağı var.” diye konuştu.


İşyeri kapanacağı için mağdur olacağını belirten İmam Enes Furkanoğlu, yaşananın rezalet olduğunu söyledi.


Furkanoğlu, “Bu yasağı devlet büyüklerimizin daha önceden söylemesi gerekirdi. Ben gece 24.00’da ekmek nereden bulacağım? 2 gün aç mı kalacağız. Benim işyerim kapanacak. Ayda 3 bin lira kira veriyorum. Dükkanımı kapatacağım. Dükkân sahibim bugün gelmiş diyor ki ‘Senin dükkân kirana zam geldi.’ Bu nasıl bir adalettir. Benim elektrik faturam geliyor 500 lira. Benim bir sürü kredi taksitlerim ve kredi kartım var. Ben hangisini ödeyeceğim?” dedi.


“Sokağa çıkma yasağı uygulanacaksa bunun daha önceden bir önleminin alınması gerekirdi.” diyen Ramazan Tağon, şunları söyledi:


“Fırınlara baktığımız zaman insanlar iç içe. Aralarında hiçbir sosyal mesafe ve önlem yok. Herkes iç içe girmiş. Ben de ekmek almak için fırına girmeye tereddüt ettim. Sonra mecburen girmek zorunda kaldım. Sokağa çıkma yasağı güzel bir karar ama önceden önlemlerin alınması gerekirdi. Bence geç alınmış bir karar. Ev için gerekli olan ihtiyaçlarımı karşılayamadım. Ekmek almaya gittim ama fırında ekmek yoktu. Fırınca bana ‘sadece un’ olduğunu söyledi. Ben un alarak kendim mi ekmek pişireceğim? Yaşlı anne ve babam var.” (İLKHA)


 

Bu haber 1860 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması