'Sayın Öcalan' Deyip Kendilerini İhbar Ettiler

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAPolisin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliye çevresinde basın açıklaması yapan DTP'liler, "Sayın Abdullah Öcalan" hitabının suç unsuru sayılmasını protesto

'Sayın Öcalan' Deyip Kendilerini İhbar Ettiler
18 Haziran 2008 - 14:25
etti.
PKK terör örgütü elebaşısıAbdullah Öcaan'a "sayın" olarak hitap edilmesine açılan soruşturmaları protesto etmek için aralarında Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah CİN, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin ile DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu yaklaşık 500 DTP'li, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı dilekçe vererek "Sayın Abdullah Öcalan" ifadesini kullandıklarını ihbar etti. Daha sonra toplanan 500 dilekçe, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan ve avukatlar tarafından savcılığa teslim edildi.
Kalabalık grup adına açıklama yapan DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, "Savcımızla görüştük. Kendisi bize dilekçelerin tek tek verildiği takdirde zaman alacağını söyledi. Bu anlamda bunun uzun süreye yayılacağını söyledik. Avukat arkadaşlarla topladığımız yaklaşık 500 dilekçeyi savcılığa teslim edeceğiz" dedi. Dilekçeleri savcılığa teslim edecek olan avukatlardan Muzaffer Demir ise "PKK liderine 'sayın' diye hitap edildiği için DTP'nin birçok yöneticisine hapis cezası çıkmıştır ve binlerce soruşturma devam etmektedir. Biz bu soruşturmalara tepki olarak 500'e yakın kişiyle bireysel olarak başvuruyoruz. Kendimizi ihbar ediyoruz" diye konuştu.
Dilekçeleri savcılığa teslim edilen grup, adliye önünde 'Sayın Öcalan' diye slogan atmaya başladı. Grup, polisin uyarıları sonrasında olaysız dağıldı.


Bu haber 3748 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı