SEDAT EDİP BUCAK BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI

Mehmet SEZGİNGÖRÜNTÜLÜ HABER:İzlemek İçin TIKLAYINDemokrat Parti'nin Şanlıurfa Milletvekili adayı Bucak aşiret reisi Sedat Edip Bucak, uzun aradan sonra geldiği memleketi Şanlıurfa'da görkemli bir şekilde karşılandı. Seçim çalışmalarına başlamak için Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelen Bucak, havaalanında yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılanırken, Yargıtay'ın onayladığı hapis cezasının adaylığının önünde bir engel teşkil

SEDAT EDİP BUCAK BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI
24 Haziran 2007 - 07:45
etmeyeceğini söyledi. Bucak, Kaldırım Operasyonu ve hapis cezasının ertelenmesinin onaylanmasının peşpeşe gelmesiyle ilgili bir soruyu ise, siyasi komplo olarak değerlendirdi. Ankara'dan THY'ye ait tarifeli uçak ile Şanlıurfa Havaalanı'na gelen Sedat Edip Bucak, burada Demokrat Parti milletvekili adayları tarafından karşılandı. Uçaktan inişinin ardından alanın dışında bekleyenlerin 'Siverek Seninle Gurur Duyuyor' sloganları attığı gözlendi. Bucak, burada bir partili kadının verdiği çiçeği aldı ve ardından kendisini karşılayan partili milletvekili adayları ve bazı yakınları ile tokalaşarak VIP salonuna geçti.
Burada kısa süre dinlenen Bucak, gördüğü yoğun ilginin kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Şanlıurfa'ya daha önce gelişlerinde de aynı şekilde büyük sevgi gösterisi ile karşılandığını vurgulayan Bucak, "Ben milletimin içine geldiğim zaman böyle karşılandıkça mutlu oluyorum" dedi.
DP'li Bucak, daha sonra gazetecilerin, Yargıtay'ın 'Susurluk çetesine üye olmak ve yardım etmek' suçundan verilen 1 yıl 15 gün hapis cezasının ertelenmesini onaylamasının adaylığına engel olup olmayacağı sorusuna, "Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı bir karar var. Engel değil ama engel olmasını isteyen bazı siyasiler var. Onun cevabını da millet verecek. Yargıtay kararı tasdik etmiştir. Bu da herhangi bir şeye engel değildir. Yüksek Seçim Kurulu bunu açıklamıştır. Engel olsa bile ben Demokrat Parti'deyim. Sonuna kadar Demokrat Parti'deyim. Engel olup olmaması da benim için hiç önemli değil. Bugün engel bile olsa, ben yine partideyim. Bu kadar güzel benim candan arkadaşlarım var. Benim için hiç farketmez" sözleriyle yanıt verdi.
YAŞANANLAR KOMPLO
Bucak bir gazetecinin Kaldırım Operasyonu'nun ve hapis cezasının ertelenmesinin onaylanmasının peşpeşe yaşanmasını nasıl değerlendirdiği sorusunu ise, "Bu bence siyasi bir komplodur. Herşeyin içeriğine bakılırsa bu çok net anlaşılır. Siyasi komplo olduğu belli zaten" şeklinde cevapladı.
EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Gazetecilere yaptığı kısa açıklamanın ardından VIP salonundan çıkan Bucak, kapı önünde bekleyen çok sayıda aşiret üyesi ve partili tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. 'Siverek Seninle Gurur Duyuyor', 'Güneydoğu'nun Başbakanı', 'İşte Siverek, İşte Bucak' sloganları ile karşılanan Bucak, burada kendisiyle tokalaşmak isteyenlerin çıkardığı izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.
DAVULCULARA PARA DAĞITTI
Sevgi gösterisi arasında bindiği otomobilin açılan tavan penceresinden çıkarak kendisini karşılayanları selamlayan Bucak, bu arada bazı davulculara para dağıttı. Yoğun ilgi nedeniyle otomobili zorla hareket eden Bucak, hemşehrileri ile tokalaşırken, bazı kişilere de kürtçe hal hatır sordu.
UZUN ARAÇ KONVOYU
Bucak ve beraberindekiler daha sonra yaklaşık bin araçlık bir konvoy ile havaalanından yola çıkarak Siverek İlçesi'ne hareket etti. Bucak'ı yolculuğu sırasında aynı zamanda Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Ersin, Serdar ve Hikmet Bucak da yalnız bırakmadı.

Bu haber 2522 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı