''ŞEHİT'' DENDİ İNTİHAR ÇIKTI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAEylül 2008’de, Şanlıurfa’nın Vergili Köyü’ndeki evlerine gelen askeri yetkililerin ’Oğlunuz şehit düştü’ haberiyle yıkılan Yüksel Ailesi, 5 ay sonra yeni bir raporla

''ŞEHİT'' DENDİ İNTİHAR ÇIKTI
04 Mart 2009 - 14:55
neye uğradıklarını şaşırdı. Rapora göre er Ali Yüksel, mevziden çıkıp bir dere yatağına gitmiş ve ’askerliğe elverişsiz hale gelmek’ amacıyla kendini vurmuştu. Ancak yarası yüzünden can vermişti. ELAZIĞ’da İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu’nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki Jandarma Er Ali Yüksel’in, 8 Eylül 2008’de teröristlerce şehit edildiği haberi geldi. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Metin Şimşek başkanlığındaki askeri bir heyet, Vergili Köyü’ne giderek oğullarının şehit olduğu haberini Yüksel Ailesi’ne verdi. Yüksel’in cenazesi, 9 Eylül 2008’de Yusuf Paşa Camii’nde düzenlenen ve Vali Yusuf Yavaşcan, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ve 3 bine yakın kişinin katıldığı törenin ardından, PKK aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Kubacık Köyü’nde toprağa verildi.
Göğsünden vurdu

Çiftçilik yapan Yüksel Ailesi, geçen 2 Şubat’ta kendilerine ulaşan Askeri Savcılık raporuyla şoke oldu. 8’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca, Ali Yüksel’in ölümüyle ilgili başlatılan adli soruşturmaya ait rapora göre, daha önce ’şehit oldu’ denilen askerin intihar ettiği belirtildi.
Raporda, Ali Yüksel’in mevziden ayrılarak askerliğe elverişsiz hale gelmek maksadıyla gittiği dere yatağında silahını kullanarak kendisini sol memesinin üst kısmından bitişik atışla yaraladığı, bu durumu gizlemek için kendisini yaralamasından önce ya da sonra iki üç el ateş ettiği, yaralanması sonrasında da seri atımda ateş ettiği, ancak yaralanması nedeniyle vefat ettiği belirtildi.
Raporda Yüksel’in yaralı bulunduğu alanda 20 boş kovan ele geçtiği, balistik incelemede bu kovanların Yüksel’e ait tüfekten atıldığının belirlendiğine işaret edildi. Soruşturma raporunda kullanılan mermiler karşılığı kayıtlara 20 TL olarak geçen hazine zararının karşılanmasının gerekip gerekmeyeceğinin takdiri için Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na müzekkere yazılmasına karar verildiği de kaydedildi.
Anne kriz geçirdi
Savcılık soruşturması anne 54 yaşındaki Fatma Yüksel’den önce gizlendi. Yaklaşık 10 gün sonra durumdan haberdar olan anne Yüksel, kalp krizi geçirdi. 59 yaşındaki baba Hüseyin Yüksel, oğlunun intihar haberine inanmadığını belirterek, şöyle tepki gösterdi: "Bize komutanlar gelip ’oğlun şehit oldu’ dediler. Biz de, ’Vatan sağolsun’ dedik ve acımızı yüreğimize koyup şehidimizi defnettik. Şimdi intihar ettiğini söylüyorlar. Ben buna inanmıyorum. Çünkü oğlumun maddi manevi hiçbir sorunu yoktu. Devletimizin adaletine sığınıyorum."


Bu haber 2450 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi