SELİM SADAK, KARA HAREKATINA VERİLEN ADI ELEŞTİRDİ:

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAKapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarına yönelik düzenlediği kara harekatına URFA'LI şehit kızı

SELİM SADAK, KARA HAREKATINA VERİLEN ADI ELEŞTİRDİ:
25 Şubat 2008 - 12:53
Güneş'in adının adının verilmesini eleştirdi. Sadak, “Kara operasyonuna çatışmada ölen asker Kazım Aksoy'un kızı Güneş'in adını vermişler. Ayıptır ayıp. Bu sorunlar baskıyla halledilmez. 100 PKK'lı öldürmekle sorun çözülecek mi?'' dedi.
      Şanlıurfa'da, minibüs şoförleri arasında yolcu alma yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 1 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanmasının ardından Şeker ve Ateş aileleri arasında başlayan kan davası, DTP'liler tarafından barışla sonuçlandırıldı. Geçen yıl ekim ayında Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde, minibüs şoförleri arasında 1 YTL'lik yolcu kapma meselesi yüzünden çıkan, taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada 28 yaşındaki Sedat Ateş ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. 5 aydır süren kan davası, DTP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın her iki aile arasında yaptığı görüşmelerle barışla sonuçlandırıldı. Bunun üzerine iki aile barış yemeğinde bir araya geldi. Türk bayrağı asılı olan Vali Konağı Çay Bahçesi'nde düzenlenen yemeğe çok sayıda partilinin yanı sıra davalı olan ailelerin mensupları katıldı.
     
     ‘GERİLLA’ DEDİ
      Selim Sadak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK kamplarına yönelik düzenlediği kara harekatına verilen adı da eleştirdi. Sadak, “Kara operasyonuna, çatışmada ölen asker Kazım Aksoy'un kızı olan Güneş'in adını vermişler. Ayıptır ayıp. Bu sorunlar baskıyla halledilmez. 100 PKK'lı öldürmekle sorun çözülecek mi? Bu ülkenin çocukları ölmesin'' diye konuştu. Sadak, şöyle devam etti:
      “Barıştan nasibini almamış bir iktidarla mücadele ediyoruz. Bir süre önce çatışmada Arap kökenli aile, asker çocuğu Kasım Aksoy'u yitirdi. Aksoy'un annesinin gözyaşları bizim göz yaşlarımızdır. Aynı çatışmada yaşamını yitiren bir gerillanın annesinin gözyaşları da bizim gözyaşımızdır. Yeter artık kan üzerinden siyaset yapılmasın. Ölen canlar geri gelmiyor.''

Bu haber 2720 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...