SELİMPINAR MAHALLESİNİN SU ÇİLESİ

Selimpınar Mahallesinde son günlerde yaşanan su sorunu Selimpınar Mahallesi sakinlerini mağdur ediyor.

SELİMPINAR MAHALLESİNİN SU ÇİLESİ
10 Haziran 2014 - 14:34

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Selimpınar mahallesinde yaklaşık 15 gündür yaşanan su sorunu vatandaşları mağdur ediyor. At arabası ile yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan başka bir su deposundan su taşıyan mahalle sakinleri su sorunlarının çözülmesini bekliyor.

ŞUŞKİ’nin su deposu arıza giderme çalışmaları nedeniyle su verilmeyen mahallede vatandaşlar at arabası ile su çekiyor. Mahallede yaşanan su sorununun çözümüne yönelik Siverek Belediye’sine bağlı Fen işlerine ait sulama araçları belirli aralıklarla mahalle sakinlerine su taşıyor.

Mahalleye gelen tanker suyunun az olmasından dolayı vatandaş ile belediye personeli arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar el arabaları ile tankerin önüne gelerek su ihtiyaçlarını bir nebze karşılarken, mahalle sakinleri yaşadıkları su sorunundan bezdiklerini,10 gündür susuz kaldıklarını, sorunları ile kimsenin ilgilenmediğini ileri sürdü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek koordinatörü Nuri Kapanoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Karacadağ Bölgesinde aşırı yağmurdan dolayı kaynak suyuna bağlı olarak şehir şebekesini besleyen kuyuların yağmur sularından dolayı renk değiştirdiğini belirtmişti. Daha sonra yapılan su analizlerinde şehir şebekesi suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı iddia edilmişti.

www.siverekgenclik.com






Bu haber 2957 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...