SENDİKALARDAN KADIN HAKKI ŞİİRİNE TEPKİ

Türk Eğitim-sen,Eğitim sen,Eğitim-iş Sendikası düzenlemiş olduğu ortak basın açıklamasiyla okul dergisinde çıkan şiire tepki gösterdi.

SENDİKALARDAN KADIN HAKKI ŞİİRİNE TEPKİ
14 Ocak 2015 - 21:55

Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu tarafından aylık hazırlanan Kar Tanesi adlı derginin Aralık 2014 1. sayısında Kadın Hakkı isimli okulun Türkçe öğretmeni tarafından yazılmış şiirin kadını aşağılayan , 2. sınıf insan yerine koyan, kadının hakkının kocasına hizmet etmek ve çocuk bakmak olduğunu savunan, ilkel çağdan kalmış bir zihniyetle yazılmış bir metnin dergi yayın ekibi ve okul yönetimi tarafından onaylanarak yayınlanmış olması Eğitim iş ve Türk eğitimsen sendikları olarak bizleri derinden üzmüştür.


Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için kadın erkek ayrımcılığına son verilmiş ve o günden beri kadınlar ekonomi, siyasi ve çalışma hayatında faaliyet göstermiş ve ülke kalkınmasına destek vermektedir. Şu an ülkemizde aktif olarak çalışan bir çok kadın personel bulunmaktadır. Okullarımızda bir çok bayan öğretmen görev yapmaktadır. Okullarımızda bir çok kız öğrenci gelecek için yetiştirilmektedir. Böylesi bir değişimden sonra çalıştıkları bayan mesai arkadaşlarını görmezden gelerek geri kalmış ve doğmatik bir düşünceyle bir öğretmenin bu şiiri kaleme almış olmasını ve yayın ekibinin ve okul yönetiminin de bu şiiri yayınlamasını kınıyoruz.


Zira böyle zihniyete sahip öğretmenlerin öğrencilerimize de bu düşünceleriyle etkilenmelerinden de derin bir endişe duymaktayız. Sonuç olarak; Ülkemizin en büyük yarası olan ve kadına ayrımcılığın ortadan kaldırılması, devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla birlikte sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, toplumsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesine öncelik verilmesi ile mümkün olacaktır. Bu olayın burda kapanmayacağını ve gerekli mercilere gerekli şikayetlerin yapılacağını belirtmek istiyoruz.


Bu haber 2437 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması