SES'TEN ÜÇ GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

SES aile hekimlerinin çalışma koşularının düzeltilmesi için basın açıklaması düzenledi.

SES'TEN ÜÇ GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ
19 Mayıs 2015 - 07:15

Siverek Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri Sağlık çalışanlarının zor koşullar altında çalıştığını ileri sürerek basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasının Siverek SES adına Dilek Gümüşlü yaptı. Cezalandırma tehditleriyle sopa gösteren ödeme-sözleşme yönetmeliği geri çekilmesi ve Sağlık hizmeti almanın önündeki tüm parasal engeller, katkı-katılım payları kaldırılmasını söyleyen Gümüşlü, binlerce sağlık çalışanını işsiz bırakabilir misiniz? Yeni bir ödeme-sözleşme yönetmeliği yayımlandı.Yönetmeliğe göre binlerce aile hekimi, birinci basamak sağlık çalışanı işsiz kalabilir. Yüz binlerce yurttaş hekimsiz, hemşiresiz kalabilir.

2014 Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı bir müjde verdi: “Bundan sonra aile hekimleri hastane acillerinde nöbet tutacak. Acillerde hekime ihtiyacımız var, aciller perişan” dedi. Biz sorduk, acillerin perişan olmasının nedeni Sağlıkta Dönüşüm Programı olabilir mi? Aile hekimleri nöbet tutarsa acil servislerin perişan hali giderilebilir mi?

Tüm hekimler, basın, halkımız tartıştı.“Olmaz, koruyucu sağlık hizmetleri yok edilerek, acil sağlık hizmetleri düzeltilemez. Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez” dedik. Eylem yaptık, basın açıklamaları yaptık.

Sağlık Bakanlığı Ocak 2015’te yeni bir cümle kurdu: Gece gündüz hafta sonu Aile Sağlığı Merkezleri açık kalacak. Hekimler, hemşireler nöbet tutacak. Yine oturduk düşündük, tartıştık. Olabilir mi? Nöbete kalan arkadaşlarımızın can güvenliği sağlanabilir mi? Nöbet ertesi hekimini, hemşiresini bulamayan bebeklerin aşısını kim yapar, hastaların şeker, tansiyon takibini kim yapar, karışıklıklar olmaz mı? Biz, hekimler, hemşireler yeniden karar verdik. Kulağa hoş gelen her gün her dakika hemşire hekim bulabilme kolaylığı bu kadar hekim, hemşire ile yapılabilir mi? Bu uygulamada 24 saat hekim bulundurmanın karşılığı koruyucu sağlık hizmetlerinin keşmekeşe itilmesi mi? Hangi yol, yöntem hekim ve hasta için daha iyi?

Bizler nöbete gitmedik; halkın da, biz sağlık çalışanlarının da bundan zarar göreceğimize karar verdik. Soruşturmalar başladı, ceza üstüne ceza yağdı. Sağlık çalışanları doğru yaptıklarından emin oldukları için geri adım atmadı. Biz doğruyu yapmaya devam edeceğiz, halkın sağlığını tehlikeye atmayacağız dedi.

Haklı olduğumuzu, halkın sağlık hakkını koruduğumuzu biliyoruz. aile hekimleri olarak 20-21-22 Mayıs’ta görevdeyiz dedi.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 2576 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...