SINIRSIZ BAYRAMLAŞMA BAŞLADI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFASINIR ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında Suriyeli vatandaşlar, yakınlarıyla bayramlaşmak için

SINIRSIZ BAYRAMLAŞMA BAŞLADI
01 Aralık 2009 - 23:02
Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye gelmeye başladı.

İki ülke arasında yapılan anlaşma gereği dini bayramlarda gerçekleştirilen 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında sabahın erken saatlerinde sınıra yakın bir bölgede toplanan Suriyeli vatandaşlar, işlemlerin başlayarak Türkiye tarafına geçmek için beklemeye başladı. Kurban Bayramını Türkiye'deki yakınlarının yanında kutlamak isteyen 3 bin 800 kişinin oluşturduğu kalabalık, işlemlerinin yapılmasının ardından yüzer kişilik gruplar halinde Türkiye'ye alındı. Bu sırada Türk vatandaşlar da, Suriyeli yakınlarını Akçakale sınır kapısında karşıladı.

Öte yandan sınıra gelen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindekiler de, iki ülke arasındaki tampon bölgede Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli yetkililerle bayramlaştı. Tampon bölgede Rakka'ya bağlı Telabyad İlçesi'nin Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil'i karşılayan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Suriyeli vatandaşların Türkiye'deki akrabalarının yanında 48 saat geçireceklerini belirterek, "İdari izinli olarak Türkiye'ye 3 bin 800 vatandaşımız gelecek. Geçmiş bayramlarda talep daha fazlaydı, ama iki ülke arasındaki vizenin kaldırılmasıyla birlikte sayıda da azalma oldu. Bir zamanlar tellerin ardından birbirine hediyeler atan dost iki ülke insanı artık pasaportu ile vizesiz olarak istediği zaman birbirini ziyaret edebiliyor. Pasaportu olmayan vatandaşlar da idar izinli olarak bayramlarda yakınlarını görebiliyor. Ülkemize gelen Suriyeli vatandaşları en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

Telabyad Mıntıka Müdürü Adnan El Halil ise, Türkiye ve Suriye'nin aynı kültür ve inanca sahip iki dost ülke olduğunu vurgulayarak, "Bayramlarda ilişkilerimizi daha da geliştiriyoruz. Bu ziyaretler bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Yeni uygulamaya başlanan vizesiz geçişler, ilişkilerimizi daha da geliştirecektir" diye konuştu.

Bayramlaşmak için idari izinli olarak iki günlüğüne Türkiye'ye gelen Suriyeli Türk vatandaşların beraberlerinde çay, şeker gibi hediyeler getirdiği görüldü. Akçakale Sınır Kapısı'ndan 3 bin 800 vatandaşın Türkiye'ye yapacağı geçişlerin yarın da devam edeceği kaydedildi. Bu arada, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nden ise 2 bin 556 kişinin idari izin uygulaması kapsamında bayramlaşmak için Türkiye'ye gelmeye başladıkları öğrenildi.

Bu haber 2335 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...