SİVEREK ABDALAĞA HAMAMI 30 YILDIR RESTORASYONU BEKLİYOR

Lütfü Yalgı
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bulunan Abdal Ağa Hamamı, ilçenin nadir tarihi eserleri arasında yer alan, Siverek Kalesinin doğusunda bulunan hamam Osmanlı Mimarisinin güzel örneklerinden biridir.

SİVEREK ABDALAĞA HAMAMI 30 YILDIR RESTORASYONU BEKLİYOR
13 Aralık 2011 - 07:53
Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu 1982 yılında 3342 sayılı kararıyla koruma altına alınan ancak bu güne kadar korunamayan tarihi hamam her geçen gün kaderine terk edilerek adeta çöplük yuvası haline geldi. Hamamın kubbe kısmının yarısından fazlası yıkıldığı için tarihi özelliğinin de her geçen gün yitiriyor.
           
Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, tarihi hamamın restore edilmesi amacıyla başlattıkları çalışmalar sonuç vermeyince tarihi hamam her gün biraz daha tarihi özelliğini yitirip harap oluyor.
           
Tarihi hamamın çevresinde bulunan iş yeri sahipleri, tarihi hamamın çöplük haline getirdiğine dikkat çekerek yetkililerin hamamı tarihi eser özelliğinden çıkarılmasını istediler.
           
Bilindiği gibi yaklaşık on ay önce İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, tarihi hamamın restore edilerek ilçeye kazandırılması için çalışmalar başlatmıştı. "Tarihi hamamın İl Özel İdaresince istimlâk edilmesi halinde restorasyon masraflarının belediyece karşılanacağı belirtilmişti.

Bu haber 3016 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü