SİVEREK BELEDİYESİNDEN EĞİTİM ATAĞI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçe Belediye Başkanlığı, sokakta çalıştıkları için  eğitimlerini aksatan çocukların

SİVEREK BELEDİYESİNDEN EĞİTİM ATAĞI
06 Mart 2010 - 12:12
sokakta çalışmama ve eğitimlerine devam etme koşuluyla çocukların ailelerine maddi destek sağlayarak çocukları eğitime kazandıracak.
   
Siverek Belediyesi olarak  eğitime büyük bir  önem verdiklerini belirten Belediye  Başkanı Ali Murat konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Belediye olarak ilçede ilköğretim okulundan üniversiteye kadar eğitime önem verip kentteki eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Sokaktaki çocukları eğitime kazandırmak amacıyla  Belediye Meclis Üyemiz Azize Dolaş bir proje hazırladı. Hazırlanan proje kapsamında ilçede bazı çocukların sokakta çalıştıkları için eğitimlerine devam edemediklerini tespit etti. Bu konuda  yaptığı çalışmada  çocuklarının ailelerinin geçim sıkıntısı yüzünden çocuklarını okuldan aldırmak istediklerini tespit etti. Okul idaresiyle iş birliğine gidilerek  çocukları eğitime kazandırma çalışmalarını başlattık. çocuklara elbise ve Okul Kırtasiyeleri dışında çok yoksul olan ailelere maddi destek sağlanarak çocukların eğitimlerine ara vermeden devamını sağlayacağız. Belediye olarak ilk etapta  birinci derecede yoksul olan 50 çocuğa ulaşacağız. Kaymakamımız Kemal Yıldız’ın desteğini alarak projeyi tüm ilçe genelinde sokakta çalışan çocukları kapsayacak şekilde geliştireceğiz’’ dedi.












Bu haber 2325 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem