SİVEREK BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Mehmet SEZGİN/SİVEREKSiverek İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle kırsal kesimde zorunlu eğitim sürecini tamamlayan, barınma yeri ve

SİVEREK BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
15 Şubat 2010 - 09:34
öğrenci yurdu bulunmadığı için orta eğitimlerini sürdüremeyen köylerde ki öğrencilere eğitim imkanı sunacak öğrenci barınma merkezinin yapılacağı Cumhuriyet Caddesinde bulunan Eski Belediye Binasında incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, proje hakkında  yetkililerden  bilgi aldılar.
   
Siverek Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında 750 metre kare alana sahip Eski Belediye  Binasında yeni düzenleme yapılarak,  kırsal alandan gelip eğitimlerine devam edecek yaklaşık 70 öğrencinin barınacağı bir öğrenci yurdu yapılacak.
     
Binada incelemelerde bulunan Kaymakam Kemal Yıldız, Siverek Belediyesi eğitimin her alanında  öğrencilere destek oluyor. Siverek Belediyesi okul yapımı için arsa temin edip okulların onarılmasının yanı sıra yeni oluşturulan ana  sınıflarının yapımına destek veriyor. Her yıl 500 üniversiteli öğrenciye eğitim yardımı vermesi takdir edilecek bir davranış. Belediye tarafından hazırlanan bu proje sayesinde eğitim fırsatı yakalanarak kırsal alanda ki çocuklarımıza eğitim fırsatı tanınacak. Eğitime verdiği destek ve katkılarından dolayı başta Belediye Başkanına ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum’’ dedi.












Bu haber 2240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü