SİVEREK BELEDİYESİNİN DEV PROJESİ HİZMETE GİRİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREK--Siverek’e 100 milyon (trilyon) TL yatırım.--Dev proje 3 yılda tamamlanacak.--Belediye başkanı ali murat Bucak bu proje sayesinde Siverek’te

SİVEREK BELEDİYESİNİN DEV PROJESİ HİZMETE GİRİYOR
23 Mart 2009 - 09:36
işçisine kadar herkes ekonomik olarak faydalanacak.
 
Bucak 3 Ocak 2008 tarihinde çevre orman bakanlığı ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Avrupa birliği tarafından desteklenen çevre ve orman bakanlığı koordinasyonunda atık su arıtma tesisi proje kapsamında ilçenin doğu ve batı pis su ana hatları ile açıkta akan esmer çayır deresinin ıslahı (yağmur suyu) buna bağlı olarak eski Şanlıurfa yolu üzerinde 300 dönüm arazi üzerine atık su arıtma tesisinin kurulması. Çalışmaları başladı.

Proje hayata geçirildiği takdirde kanalizasyon suyu ile yağmur suyunu ayrı şebekelerde şehir dışına aktarılacak, kanalizasyon suyu arıtma tesislerinde arıtıldıktan (temizlendikten)  sonra hacı hıdır baraj göletine akıtılacaktır.
     
Proje ile ilgili basın açıklamasında belediye başkanı Ali Murat Bucak şöyle dedi.’’
Bu projenin sağlık alanında hayati önem taşıdığı kadar ilçenin ekonomik kalkınmasında da hayati önem taşımaktadır.

Proje kapsamında yapılacak olan işlerde Siverek’te bulunan esnaflarımızdan malzeme alınacağı gibi, Siverek’teki iş gücünden de yararlanılacak, bu anlamda kısaca Siverek’in kamyoncusundan, işçisine kadar her kesin ekonomik bir kazanç elde edeceği gibi kentimizde çevre sağlığı açısından da önemli bir kazanım elde edilecektir.’’ Dedi.
    
Belediye teknik elemanlarından edinilen bilgilere göre Türkiye genelinde bu projeden yararlanmak için aralarında Büyükşehir belediyelerinde bulunduğu 400 ‘e yakın belediye başvuruda bulunmuştu. Bu başvurular arasında Siverek belediyesi ilk 15 belediye arasına girmiştir.
     Proje bitme aşamasına gelmiş olup inşaatına 2009 yılı içerisinde başlanacaktır. Gerçekleşecek olan bu proje ile modern bir şehirleşme, sağlıklı bir çevre yaşanılabilir bir Siverek oluşturulacağı gibi, kentimizin tek baraj göleti olan  hacı hıdır baraj göletinde kirlenme ortadan kalkacağı gibi insanlarımız gönül rahatlığı ile hacı hıdır barajında yüzebilecek balık avlayabilecek ve tarım alanında ki sulamada kullanılabilecektir.

Projenin hazırlanmasında Siverek belediyesinin göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı Konsorsiyum tarafından 2 kez ödüle layık görülmüştür. 



Bu haber 2575 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü