SİVEREK DBP'TEN İŞİD AÇIKLAMASI

DBP Siverek İlçe Başkanlığı Kanlıkuyu Parkı'nda düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla, İŞİD tarafından düzenlenen katliamlara dikkat çekti.

SİVEREK DBP'TEN İŞİD AÇIKLAMASI
07 Ağustos 2014 - 14:52

DBP Siverek İlçe Başkanlığı Kanlıkuyu Parkı'nda düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla, İŞİD tarafından düzenlenen katliamlara dikkat çekti. Basın açıklamasını Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Başkanı İbrahim Halil Ayyıldız okudu.

Basın açıklamasında İŞİD ile egemen güçlerin Ortadoğu’da halkları ve inanç gruplarını birbirine düşürdüğüne dikkat çekilerek, " Arap baharı diye başlatılan süreç halkların birbirine kırdırılmasıyla devam etmektedir. Uluslarası güçlerin bu uygulamalarından IŞİD diye devşirme bir çete örgütü oluşturuldu. Sözde İslam adına hareket ettiğini söyleyen bu çete kendisi gibi olmayan tüm insanları düşman ilan etmekte ve vahşice katletmektedir. Ortadoğu’da IŞİD çetelerinin gerçekleştirdikleri vahşet ve kıyım devam etmektedir . Dünyanın ve egemen devletlerin sessiz bekleyişi eşliğinde devam eden bu vahşet bölgeye yaydırılmaya çalışılıyor.

Açıklamanın devamında, "Temmuz ayı başlarında Kobani kantonuna saldıran IŞİD 3 Ağustos’ta da Güney Kürdistan’ın başta Şengal olmak üzere bir çok kentine yönelik saldırılar gerçekleştirmiştir. Kapitalist hegemonyadan güç alarak bölgedeki halklara ve inançlara saldıran bu çete oluşumu , temelde Kürt halkının varlığına, halkların farklı inanç kesimlerine yani kısacası kendileri gibi vahşet uygulamayan ve bunu tasvip etmeyen herkese yönelmektedir"

Açıklamada, IŞİD’in Ortadoğuda bu rolünü oynayabilmesi için özel bir boşluk yaratıldığına dikkat çekilerek, "Dünyanın egemen devletleri canları sıkıldığında en demokratik bir girişimi bile terörist bir hareket ilan ederken IŞİD’e karşı sahip olduğu tavırsızlık; bu vahşeti gördüğünü bunun sonucunda ortaya çıkacak boşluğun değerlendirilmek istediği anlaşılıyor."

ROJAVA devrimini tasfiye etmeye çalışan IŞİD bunu başaramayınca yüzlerce yıl baskı katliam görmüş Ezidi halkına saldırmaya başladığına dikkat çeken açıklamada, "Şengal’de başlatılan bu saldırı dalgası, bu çete örgütünün Kürtlere tarihte uygulanan yöntemleri esas alarak saldırdığını göstermektedir. Bunun karşısında direnen Kürt kadınları ve gençleri ülkelerini ve onurlarını savunmak için görkemli bir direniş sergilemektedirler. Teslim olmamanın kaçmadan bu vahşeti yenmenin nasıl olduğunu hem dünyaya hem de Kürt halkının ulusal birliğini geciktiren güçlere karşı göstermişlerdir. KDP yönetimi şimdi IŞİD gerçekliğiyle karşı karşıya kalmıştır, KDP’nin ROJAVA’YA dönük gerçekleştirdiği yanlış politikaları IŞİD’i HEWLER yakınlarına kadar getirmiştir. Bir çok kasabanın saldırıya maruz kalmasına neden olmuştur. KDP’nin Rojava’daki Kürt halkına karşı uyguladığı yanlış politikası bugün Güney Kürdistan halkını yeni bir tehlikeyle karşı karşıya bırakmıştır.Başta Güney Kürdistan halkımız olmak üzere hiçbir Kürt bu yanlış tutumu kabul etmemelidir.Bu konuda ulusal birliğe hizmet etmeyen, Kürt halkının kendi iç ittifakını geciktiren ,kendini halkının ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre değil de başka güçlerin beklentilerine göre konumlandıran güçlere halkımız gereken tepkiyi göstermelidir . ŞENGAL ve KURDİSTAN direnişini bu temelde sahiplenmeli ve güçlendirmelidir .

Açıklamanın sonunda, "ROJAVA ve Güney Kürdistan da gösterilen bu direniş sadece bir ülke savunması değildir . Bu direniş bir insanlık mücadelesi ve insan kalabilme tutumudur . Bunun karşısında ise tüm insani ve ahlaki değerlerden soyutlanmış ,tamamen vahşeti ve zulmü esas alan bir çete örgütlenmesi ve onun hegemonik sahipleri vardır. Kürt gençlerinin ve kadınlarının bu direnişi sadece alkışlanmamalı aynı zamanda sahiplenilmeli , güçlendirilmeli ve sonuç alacak şekilde geliştirilmelidir. IŞİD emperyalistlerin ve İsrail’in ürünüdür. Allah’ a inananları Allah u Ekber diyerek kesen, kadınlara ve kızlara tecavüz eden , evleri soyan yağmalayan ,talan eden ,bütün İslami değerleri ayaklar altına alan Ortadoğu halklarına karşı oluşturulan bir katiller çetesidir. Camileri, peygamberlerin türbelerini Müslümanların kutsal mekanlarını bombalayan yerle bir eden İslam karşıtı bir çete örgütlenmesidir .İsrail’in yıllardan beridir Filistin halkına uyguladığı vahşet ve onların değerlerini yok etmesi bir insanlık sorunudur . Kendine insanım diyen herkes Gazze’deki vahşete sessiz kalmamalıdır ama aynı zaman da yanı başımızda kardeşlerimize uygulanan vahşeti de görmelidir. Bu vahşetin arkasındaki uluslarası güçleri teşhir etmeli ,halkların direniş cephesinin yanında yer almalıdır. Tüm Kürdistani güçler ortak bir cephede birleşmeli,halkımızı birlikte savunmalıdırlar.Kürt ulusal birliği mutlaka sağlanmalıdır."

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2942 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış