Siverek Diyanet Bir-Sen:Nerede insan hakları !

Diyanet Bir-Sen Siverek Temsilciliği tarafından, Myanmar'da yaşanan soykırım ile ilgili basın açıklaması geldi.

Siverek Diyanet Bir-Sen:Nerede insan hakları !
30 Ağustos 2017 - 08:16

Basın açıklaması tam metni


İslam alemi kutsal günlere hazırlanırken zalimlerin zulmü ve katliamları aralıksız devam ediyorç. Ümmet olarak kutsal Bayramlarımızdan olan Kurban Bayramına sayılı günler kala Myanmar’dan gelen katliam görüntüleri Müslümanları derinden yaralamakta ve üzmektedir.

Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu mensuplarının son iki günde Müslüman mazlum halka yaptıkları katliamda ölenlerin sayısı sadece bir kentte üç bini bulmuş durumdadır. Bu sayı basına sızan resmi rakamlardır. Myanmar’da yavaşlatılmış etnik bir soykırım yapılmaktadır. 2012 senesinde Myanmar Müslüman halkının vatandaşlıktan çıkarılması yetmediği gibi ateşe atılmakta, feci şekilde darp edilmekte ve işkenceler yapılarak, kendilerine zulüm edilmektedir. Sadece Arakan’ın Rathe daung kentinde çeşitli kaynaklardan edinilen bilgilere göre hayatlarını kaybedenlerin sayıları 3 bin civarında olduğu dile getirilmektedir.

Arakanlı Müslümanlardan, 100 bine yakını sığınacak bir yer bulmak umuduyla kendi öz yurtlarında mülteci duruma düşmüş, evlerini barklarını ve vatanlarını terk etmiş, bir kısmı Bangladeş sınırına doğru akın etmiştirler. Bangladeş yetkilileri de mültecileri almamak için sınır kapılarını kapatarak adeta mazlum halkı ölüme zorlamaktadır. Myanmar halkının Bangladeşli yetkililere söyledikleri ‘‘Bizi Budistlere göndereceğinize, bizi siz öldürün daha iyi olur’’ haykırışı, Müslüman olan bir halkın yöneticilerinin de Budistlerden farklı olmadığını göstermektedir. Merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle diyor.

‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;

Fransa’da 14 insanın katledilmesine ayağa kalkan dünya liderleri, Budist çetelerine dur diyememektedir. Ölenler Gayri Müslim olunca tüm dünya liderleri terörle (!) mücadele etmek için Paris’in göbeğinde gövde gösterisinde bulunurken, ölenler Müslüman olunca insan hakları akıllara gelmemekte, mesele Müslüman mazlum halklar olunca Kulakları işitmez olmaktadırlar. Nerde hayvan severler? Kurbanlık hayvanlar için şefkatlerini ortaya atanlar, sizin merhametiniz bu mazlum halka yetmiyor mu? Yoksa kalpleriniz katılaştı da bu zulmü görmüyorsunuz? Nerede insanlara Demokrasi dersi verenler? Bir balina karaya vurduğu zaman ortalığı ayağa kaldıran Medya kuruluşları nerde siniz? Diri diri yakıp, ateşe atan, hendeklere doldurup mazlum halkı yok eden zalimleri niye görmezlikten gelmektesiniz. Hayvan severler bu katliamları niye dünya gündemine taşımıyorsunuz? Gezi olaylarında sözde iki ağaç için ortalığı savaş alanına çevirenler? Devletin sırlarını ifşa edip dış güçlere Servis edenlere destek çıkıp sözde adalet peşinde koşanlar? Tek kelime katliam sözcüğü dilinizden neden çıkmamaktadır.

Müslümanlar! ya sizler neredesiniz? Hz. Ali’nin dediği gibi ‘’zulme engel olamıyorsanız, engel olabilecekleri neden haberdar etmiyorsunuz’’Hani mitingleriniz? Hani o kalıbına sığmaz coşkunuz? Bu ölü toprağını kim serpti üzerinize? Bu rehavetin Allah katında size pahalıya patlayacağından haberdar değil misiniz? Zulme tepki göstermek sadece iktidarların işi mi? İktidarı tetikleyecek gücün millet olduğunu bilmiyor musunuz? Zulme rıza göstermenin zulüm olduğunu söyleyen din, sizin dininiz değil mi yoksa? Elin Gavuru kendisine yakışanı yapıyor. Peki bu Müslümanlara ne olmuş da gaflet uykusuna girmişler? Bir taftan Irak, Libya, Suriye, Afganistan işgal edilirken, yani küfür yek vücut olurken, biz Müslümanlar ne zaman bir Ümmet olacağız? Zulme göz yummak, zalimin zulmüne ortak olup işini kolaylaştırmaktır. Zalimlere karşı direnmek sadece mazlum halkın görevi değildir. Güçleri olmuş olsalardı zulme uğrayıp mazlum duruma düşmezlerdi. ‘’Zulümle abad olanın sonu berbat olur’’ zalimlere meyledip susan onlardan sayılır. Zalimlerin güçlü oldukları, geçerli bir mazeret olarak kabul edilemez. Zalimin zulmüne sessiz kalmak gökten gelecek toplu bir azaba müstahak oluruz. Yüce Rabbim şöyle buyuruyor. ‘’Zulmedenlere meyletmeyiniz yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız da yoktur. Sonra size yardım eden olmaz.’’( Hud suresi 113)

Dünya hayatında zalimlere meyledip Müslüman olarak geçinen Müslümanların vay haline! Her kim ki şu veya bu şekilde zulme destek çıkıyorsa aynı günaha ortaktır. Kimi medya aracılığıyla kalemin ucunda kin kusup kan fışkırtmakta, kimi diliyle fitneyi ateşlemekte, kimi silahın namlusunu direk olarak İslam ümmetine doğrultmaktadır. Zulmün iyisi kötüsü olamaz. Zülüm ateşten giyilen elbisedir gün gelir senide yakar.

Mahmut BOZKUŞ Siverek Diyanet-Bir-Sen.Bşk

Foto: İLKHA


Bu haber 2914 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması