SİVEREK EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI

Haber MerkeziSiverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği "Siverek Eğitimde Buluşuyor" kampanyası hakkında bir basın açıklaması yayımladı.Basın açıklaması tam metni haberin devamındadır.

SİVEREK EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI
07 Mart 2012 - 10:12

SİVEREK EĞİTİM BİR-SEN BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

Siverek Kaymakamı sayın Mahmut HERSANLIOĞLU tarafından başlatılan ‘'Siverek Eğitimde Buluşuyor'' kampanyasına temsilciliğimiz şeffaflık, hesap verilebilirlik ve bağışlarda gönüllülük esas alınması şartıyla destek vermiş, üyelerine ve eğitim camiasına kampanyaya destek verilmesi yönünde de tavsiyelerde bulunmuştur.

Ancak kampanyanın devam ettiği süre içerisinde yukarıda sıraladığımız kriterlerin dikkate alınmadığı, şeffaflığın sağlanamadığı ve kampanyanın usule uygun yöntemlerle yürütülmediği kanaatine vardık. Kampanyanın yürütülmesinde bizleri ve eğitim camiasını kaygılandıran gerekçeler temsilciliğimizce aşağıda belirtilmiş ve kamuoyu ile paylaşılma gereği duyulmuştur.

Bağışların toplanacağı, kampanyaya ait, bağımsız bir banka hesabı açılması gerekirken, bağışlar Türkiye Halk Bankası Siverek şubesinde aktif Köye Hizmet Götürme Birliğinin 16000047 numaralı hesabına yatırılmıştır.

Kampanya ile ilgili Siverek kaymakamlığının 02.11.2011 tarihinde yaptığı basın açıklaması kampanyanın içeriği ve şeffaflığı açısından tatmin edici olmaktan uzaktır. Kampanyada toplanan paraların nerelere harcandığı ayrıntılı bir liste halinde yayımlanması yerine iki paragraflık bir basın açıklaması ile yetinilmesi kaygılarımızı gidermemiştir.

2010-2011 Eğitimde Öğretim yılında Kaymakamlıkça bütün okullarımıza öğrenciler aracılığıyla velilere ulaştırılmak üzere yardım zarfları gönderilmiştir. Velilerin verdikleri bağışlar okul idareleri tarafından toplanarak yetkililere ulaştırılmıştır. Bu faaliyeti eğitim çalışanlarının büyük bir kısmı desteklemiştir. Ancak 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının hemen başında Milli Eğitim Bakanı sayın Ömer DİNÇER'in yayımladığı genelge ile bağış alan okul müdürlerinin tamamı hakkında soruşturmalar açılmıştır. Soruşturma kapsamında okul aile birliği hesapları incelenmiş ve bazı okul müdürlerine çeşitli cezalar uygun görülmüş bir çoğunun soruşturması ise hala devam etmektedir.

Durum böyleyken Siverek kaymakamlığınca tekrar okullarımıza zarflar gönderilerek velilerden bağış toplanması istenmektedir. Bunu temsilciliğimiz ve eğitim camiası büyük bir çelişki olarak görmektedir. Olası bir şikayet durumunda müdürlerimizin yeniden bir soruşturma ile karşı karşıya gelebileceği kaygısını taşımaktayız. Kaymakamlığa çağrımız bu faaliyetin bir an önce durdurularak gönderilen zarfların geri alınarak okul müdürlerinin rahatlatılmasıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği

Bu haber 2096 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı