Siverek Eğitim Bir-Sen Ek-Ders Mücadelesini Kazandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Sözleşmeli ve Ücretli öğretmenlerin maaş ve ek ders işlemlerinin özel sigorta şirketlerince yaptırılmasına son verilerek, maaşlarda yapılan kesinti ortadan kaldırıldı.

Siverek Eğitim Bir-Sen Ek-Ders Mücadelesini Kazandı
20 Ağustos 2009 - 12:43
ŞANLIURFA- Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla, 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılında, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin maaş ve ek ders muhasebe işlemleri özel sigorta şirketlerince yapılması kararlaştırılmıştı. Dolayısıyla öğretmenlerden bordro üzerinde sigorta şirketlerince ücret kesintisi yapılıyordu.
Öğretmenler tarafından gelen şikâyetleri değerlendiren Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, “Sözleşmeli Öğretmenlerin Maaş ve Ekdersini Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün muhasebe personeli yapsın” imza kampanyası ve dilekçe mücadelesi sonuç verdi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Lütfü BALKIR tarafından yapılan açıklamaya göre 2009–2010 Eğitim - Öğretim yılı itibarıyla artık sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin muhasebe işlemleri Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılacağı açıklandı. Dolayısıyla önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılı itibariyle sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerden artık özel sigortaların muhatabı olmayacak ve haksız yere kesintiye uğramayacak
           
Konu hakkında bir açıklama yapan Siverek Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, “   Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu duyarlı tutumundan dolayı EĞİTİM-BİR-SEN olarak teşekkür eder saygılar sunarız” dedi
Sinan Yarıcı

Bu haber 2071 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması