SİVEREK HALKI MUHAMMEDİ SEVDAYA GARK OLDU

Muhammed YaşarEtkinliklere gelenlere baktığımız zaman içlerinde valisi, vekili, ağası, paşası, kaymakamı, belediye başkanı, müftüsü yoktu ama yürekleri peygamber sevdasıyla çarpan yürekler vardı.

SİVEREK HALKI MUHAMMEDİ SEVDAYA GARK OLDU
16 Nisan 2012 - 15:58



Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından pazar günü Bavuş Meydanında düzenlenen kutlu doğum etkinliği, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından tüm Türkiye’de düzenlenen kutlu doğum programları gibi renkli geçti.

Sabahın erken saatlerinde etkinlik alanına gelen misafirler, etkinliğin başlama saatine kadar sükûnetle etkinliğin başlamasını beklediler. Etkinliklere gelenlere baktığımız zaman içlerinde valisi, vekili, ağası, paşası, kaymakamı, belediye başkanı, müftüsü yoktu ama yürekleri peygamber sevdasıyla çarpan yürekler vardı. Peygamber sevdası onları öyle bir manevi havaya sokmuştu ki saatlerce ayakta beklemelerine rağmen büyük bir sabırla etkinliğin bitmesini beklediler.

Yıllarca peygamber sevdası yüreğine hapsolmuş, sindirilmiş, şucu, bucu denilerek karanlık odaklar tarafından fişlenmiş, korkutulmuş, zulme maruz kalmış, mazlum coğrafyanın asıl sahipleri, artık zalimlerin kulaklarını sağır edercesine gür bir sedayla peygamber sevdasını tüm dünyaya haykırıyordu.

Etkinliğin düzenleneceği alanda kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için gösterilen çabalar, etkinlik görevlilerin yüzlerindeki tatlı heyecan ve tebessüm, konuşmacıların peygamber sevdasını anlatan konuşmaları, sanatçıların gül kokulu marşları, bayan görevlilerin tesettür konusundaki hassasiyetleri,  güzelliklerin Allah’tan olduğunun birer kanıtıydı.

Peygamber Sevdalıları tarafından son yıllarda devamlı olarak Siverek Kalesinde düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri, alan yerinin dar olması, yaşlı ve hastaların kaleye çıkarken yaşadığı güçlüklerden dolayı çeşmesi ile ünlü Bavuş meydanında yapıldı. Peygamber Sevdalıları diyince aklan gelen Siverek Kalesi artık yerini Bavuş Meydanına bırakmıştı. Bundan sonrada Bavuş deyince akla ilk olarak Peygamber Sevdalıları geleceğe benziyor.

Peygamber Sevdalıları yalnız Türkiye’de değil Avrupa’nın birçok ülkesinde insanları Muhammedi sevdaya gark etmeye devam edeceğe benziyor. Muhammedi sevda yükselmeye başlayınca elbette bunun topluma geri dönüşü güzellikler olacaktır inşallah.
Muhammed Yaşar
Bu haber 3858 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi