SİVEREK HÜDA-PAR'DAN MAHALLE TOPLANTISI

Hür Dava Partisi Siverek İlçe Teşkilatı seçimlere sayılı günler kala mahalle toplantılarına hız verdi.

SİVEREK HÜDA-PAR'DAN MAHALLE TOPLANTISI
20 Mart 2014 - 07:37





ŞANLIURFA- Hür Dava Partisi Siverek İlçe Teşkilatı, 30 Mart tarihinde yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

HÜDA-PAR Siverek İlçe Teşkilatı tarafından seçim çalışmaları kapsamında, saat 19.30’da, ilçenin Ayvanat Mahallesi’nde mahalle toplantısı düzenlendi.

Toplantı Sabri Öztürk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hür Dava Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Aziz Baylan, toplantıda yaptığı konuşmada, HÜDA PAR’ın kuruluş amacına değinerek, “Her siyasi partinin bir amacı olduğu gibi bizimde bir amacımız var. Bizim referansımız kuruluş amacımız İslam’dır. Bunu söylediğimiz zaman türlü türlü düşüncelerle karşılaşıyoruz ve bize diyorlar ki, ‘İslam’ın siyasetle ne işi var?’ Biz de bunu söyleyenlere soruyoruz, Komünistlerin bir partisi var , Milliyetçilerin bir partisi var, liberallerin bir partisi var türlü türlü fikirlerde olanların bir yolu varsa ve o yolu takip ediyorlarsa, bizimde yolumuz var bizimde Allah’ımız , Peygamberimiz ve Kur’an’ımız var ve elbette ki bu gayemizi her türlü platformda dile getireceğiz. İşte bunlardan bir tanesi de partidir. Bundan dolayı biz diyoruz ki partilerin türlü türlü kuruluş gayeleri var, biz de alnımız ak şekilde diyoruz ki bizimde İslami bir partimiz var.” İfadelerini kullandı.

HÜDA-PAR gönüllülerinden Kenan Yüksel ise konuşmasında Müslümanların yıllarca siyaset sahnesini layık olmayan insanlara terk ettiğine vurgu yaparak, “Müslümanlar yüzyıllar boyunca maalesef korkutulmuş, sindirilmiş, bir şekilde siyasi baskıyla, ekonomik sömürgeyle, sosyal ifsatla, yozlaşmayla biz meydanları maalesef haramzadelere, vurgunculara, paragözlere, menfaatperestlere, laf oyunu yapanlara, firavunlara, Karunlara ve zamanın bel’amlarına terk etmişiz. Biz demişiz ki siyaset kirli bir iştir, siyaset neyimize gerek, biz anlamayız ulusalarası ilişkilerden, biz anlamayız Amerika’nın oyunlarından, Rusya’nın politikalarından. Biz camimize çekiliriz, zikrimizi yaparız, etliye, sütlüye karışmayız. Mazlumu da zalime de eşit mesafede dururuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program söylenen marşlar ve çekilen halay ile devam etti.

Program Ferit Öztürk tarafından okunan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3178 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek