SİVEREK İKRA-DER, İHYA-DER'E VERİLEN CEZALARI KINADI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elazığ İhya-Der üyelerine verilen 150 yıllık cezayı basın açıklamasıyla kınadı.

SİVEREK İKRA-DER, İHYA-DER'E VERİLEN CEZALARI KINADI
26 Haziran 2011 - 11:39

BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

’İHYA-DER'E KURULAN KOMPLOYU VE VERİLEN CEZALARI KINIYORUZ

Mütedeyyin kişilere ve kurdukları STK'lara yönelik baskılar devam etmektedir. 2009'da ve önceki yıllarda Kutlu Doğum v.b. etkinlikleri düzenleyen ve bu etkinliklerde başörtülü kız çocuklarına ilahi okutan derneklerden merkezi Elazığ'da bulunan İHYA-DER'e ve Malatya'daki şubesine, üyelerinin ev ve işyerlerine 27 Nisan 2009 tarihinde baskınlar düzenlenmiş ve hepsi tutuklanmıştı. Aynı gün değişik İslami camialara da baskınlar yapılıp bu çevrelerden de birçok kişi terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. Ergenekon sanıklarında ele geçen “İrtica eylem planı” adlı belgede İslami camialara ve STK'lara karşı komplo kurulmasının planlandığı belirtilmektedir. Bu çerçevede İslami STK'ların ve camiaların çalışmalarına engel olmak ve tutuklanmalarını sağlamak için evlerine, işyerlerine, kurumlarına dokunan, silah v.b malzemenin bırakılması ve bu malzemelerin yakalanmasının sağlanacağı yazılmaktadır. Böylece mütedeyyin kişilerin ve İslami yapıların illegal örgütsel faaliyetler içinde gösterilmeleri ve üyelerinin tutuklanmaları amaçlanmıştı.

Bu plan çerçevesinde Elazığ İHYA-DER ve üyeleri hedef seçilmiştir. Operasyonu düzenleyen Elazığ özel harekât şube ve tem şube ekipleri tarafından dernek başkanı ve üyelerinin ev ve işyerleri ile dernek binaları aranmıştır. Kurulan komplo gereği dernek binasında, dokuman v.b malzeme yakalanmış gibi tutanak düzenlenmiştir. Operasyonu gerçekleştiren özel harekât şubesinin müdürü ise operasyondan kısa bir süre önce Ergenekon operasyonları çerçevesinde tutuklanmıştır. İhya Der üyelerine yönelik suçlamalarının başlangıç soruşturmasının, operasyondan 6–7 ay öncesinden, bu şahsın döneminde başlaması, komplonun irtica eylem planı çerçevesinde tezgâhlandığını göstermektedir.
Hatırlanacağı üzere 1990'lı yıllarda ve 2000'li yılların başında çoğunluğu çocuk olmak üzere binlerce kişi, camilerde İslami konularda bilgilendirme dersleri aldıkları ve verdikleri için örgüt üyeliğinden cezalandırılmışlardı. Örgütsel hiçbir içeriği olmayan bu dersler ve sohbetler örgütsel faaliyet kabul edilerek mütedeyyin insanlar mağdur edilmişti.

Bu günlerde de İslami konularda toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme çalışmaları, yasal ve izinli etkinlikler, örgütsel çalışmalar ve faaliyetler olarak değerlendirilmekte ve STK yöneticileri ve üyeleri örgüt üyeliğinden cezalandırılmaktadır. Dernek binaları, hücre evi gibi gösterilmek istenmektedir. Kutlu doğum etkinlikleri, İsrail'in Gazze katliamını protesto etmek, ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak, Hz. Hüseyni yâd etmek, İslami esaslara göre düğün yapmak, İslami konulardaki bilgilendirme toplantı ve seminerleri yapmayı ve katılmayı örgütsel faaliyetler olarak değerlendiren zihniyetin asıl amacının İslam'a ve İslami değerlere düşmanlık olduğunu ortaya koymuştur. Farklı düşünceleri susturmak için yasal dernek faaliyetlerini suç saymak ve cezalandırmak bir hukuk skandalıdır. Bu tip haksız ve hukuksuz uygulamalar toplumu germektedir. Bu durum tam da derin yapıların arzuladığı kaotik ortama zemin hazırlamaktadır. Derin yapıların toplumda, şiddet ve kargaşa ortamı oluşturmaya yönelik kurdukları komploları görmezden gelip, STK'ların, yetkililerden izin alarak yaptıkları faaliyetleri cezalandırma gerekçesi yapmak, bu derin yapıların amaçlarına hizmet etmektir. Adı geçen derneğin yaptığı faaliyet ve etkinliklerin hiçbirinde, suç unsuru oluşturacak hiçbir davranışta bulunulmamıştır. Şiddeti öven, şiddete çağıran hiçbir konuşma yapılmamıştır. Yasadışı hiçbir örgütün propagandası yapılmamıştır.

Sonuç olarak; İhya-Der'in şahsında STK'lara yönelik tüm baskı ve komploları kınıyoruz. STK'lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini konuya duyarlı olmaya ve yapılan hukuksuzluğu kınamaya davet ediyoruz.

Siverek Gençlik Haber

Bu haber 2206 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması