SİVEREK İLÇESİNDE İLK KEZ ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ TAŞIMA KAPSAMINA ALINIYOR.

Mehmet Sezgin/SiverekSiverek İlçe kaymakamlığı Sosyal Destek Projesi ( SODES) projeleri çerçevesinde onaylanan (Kardelenleri taşıyoruz projesini) hayata geçiriyor.     

SİVEREK İLÇESİNDE İLK KEZ ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ TAŞIMA KAPSAMINA ALINIYOR.
11 Eylül 2009 - 10:46
İlçe Kaymakamlığında ilçenin kırsal alanında bulunan orta öğretim imkânı bulamayan kız ve erkek çocuklarının Proje kapsamında taşınarak ilçe merkezinde bulunan orta öğretim okullarına taşınacak. İlçe Milli eğitim müdürlüğü yaptığı tespitlere göre ilçenin kırsal alanında bulunan 140 orta öğretim öğrencisinin eğitimine taşımayla destek verilecek.         2009 SODES projeleri kapsamında onaylanan ve hayata geçirilecek olan proje kapsamında 140 öğrenci bulundukları taşıma merkezlerinden alınarak merkezdeki ortaöğretim kurumlarına taşınacak. Proje ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, ilçemizde ilköğretim ve okul öncesi eğitim çalışmalarının yanında çeşitli sebeplerden dolayı ortaöğretime devam edemeyen kız çocuklarımızın okullaşması için çalışmalar sürdüğünü belirterek  ‘’ İnsana yapılan yatırım en kalıcı ve kutsal yatırımdır. Bu anlamda ilçemizde ilköğretim sonrası okullardan uzaklaşan 140 çocuğumuzu merkeze taşıyıp eğitimlerine destek vereceğiz. Bu anlamda tüm okullarımızdan başarılı ancak ortaöğretime devam edemeyen çocuklarımızın listelerini istedik imkân ölçüsünde bu çocuklarımız için elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız ‘’ dedi.
            Erkal ayrıca tüm eğitim gönüllülerinden bölgelerinde bu durumda bulunan çocuklar ile ilgili bilgilerin en kısa zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesini istedi.



Bu haber 2367 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü