SİVEREK KAYMAKAMLIĞINDAN 400 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERSHANE

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçe kaymakamlığı GAP eylem planı çerçevesinde benim dershanem projesi kapsamında Siverek lisesinde

SİVEREK KAYMAKAMLIĞINDAN 400 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERSHANE
30 Aralık 2008 - 11:01
hizmete açıldı.
       
İlçenin Güney mahallesinde bulunan Siverek lisesinde hafta sonları faaliyete gösterecek olan dershanede ilk gün 250 öğrenci eğitim görmeye başladı.
        
GAP eylem planı içinde hazırlanan SODES projesi kapsamında finanse edilen benim dershanem projesinde dershaneye gidecek olan 400 öğrencinin kitap ve kırtasiye masraflarının proje kapsamında kaymakamlık tarafından temin edilecek.
       
İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız yaptığı açıklamada "Dershanemizden lise son sınıf ve lise mezunu öğrencilerimiz faydalanacak, dershaneye bu gün için 250 öğrenci kayıt yaptı, kayıtlarımız devam ediyor. Hedefimiz 400 öğrenci faydalanacağı bu dershanemizde okuma imkânı bulamayan dershane ücretini ödemeyen kız öğrenciler çoğunlukta olması bizleri memnun etti’’ dedi.
     
Benim dershanem projesinde faaliyete giren dershanenin ÖSS sınavı tarihine kadar açık kalacağı ve eğitime devam edeceği belirtilirken.
     
Hafta sonları 20 kişilik sınıflarda her gün 6 saat eğitim verileceği belirtildi.
   
Dershaneye katılan öğrenciler maddi imkânsızlıklar yüzünden dershaneye gidemediklerini ilçe kaymakamlığının uyguladığı bu proje ile dershaneye başladıkları için mutlu olduklarını belittiler.
 

 
Bu haber 1992 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek